La Generalitat adquireix els 76 habitatges de les famílies de la Pinaeta de Sagunt que anaven a ser desnonades

0
237
El vicepresident Héctor Illueca, amb els veïns de la Pinaeta de Sagunt.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge ha destacat que és «el major tempteig de la legislatura» arribant a 9’4 milions

Les famílies de La Pinaeta de Sagunt que anaven a ser desnonades de les seues cases no ho hauran de fer. Ha sigut gràcies a que la Conselleria ha comprat tot un edifici, en total 76 habitatges amb sis places de garatge i locals comercials

L’adquisició s’ha efectuat gràcies a l’aplicació del dret d’adquisició preferent a un preu d’adquisició de 9.458.083 euros, la qual cosa ha suposat una inversió total de 9.733.402 euros, amb un estalvi de 275.319.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Héctor Illueca -que ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d’Habitatge, Alejandro Aguilar i la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga- ha destacat que es tracta del “major tempteig que la Conselleria d’Habitatge ha fet en la legislatura i, a més, estem molt contents perquè amb ell es resol un nou cas d’emergència residencial”.

El vicepresident ha mostrat la seua satisfacció perquè “només fa unes setmanes, aquestes persones s’anaven a quedar al carrer i hui la Generalitat formalitza l’adquisició d’aquests 76 habitatges i totes les famílies podran quedar-se a les seues cases”.

Cal recordar que el mes de maig passat, l’empresa propietària dels habitatges va anunciar als veïns i veïnes que havien de desallotjar els immobles per al 29 de juny, ja que anaven a ser venudes.

Des de la Vicepresidència Segona, juntament amb l’Ajuntament, es van posar a treballar immediatament per a solucionar el problema i fins allí es van desplaçar el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, i la directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris, els qui van comunicar la intenció de la Generalitat d’exercir el dret que té de tanteig i retracte per a adquirir l’edifici i que les famílies pogueren continuar a les seues cases, buscant les fórmules que millor s’adeqüaren a casa situació.

El vicepresident segon ha assenyalat que l’increment del parc públic és “una prioritat per a la Conselleria a causa de la situació d’emergència d’aquest municipi, tenint en compte que Sagunt està catalogat com a Àrea de Necessitat Alta d’Habitatge”. En aquest sentit, ha ressaltat que el mecanisme d’adquisició preferent és “molt eficaç per a pal·liar aquestes situacions d’emergència”.

Elena Azcárraga ha explicat que els immobles adquirits formen part d’un mateix edifici construït l’any 2012. Uns habitatges que des d’ara passen a estar qualificades com protegides amb caràcter permanent, blindant així la seua funció social. Totes elles seran adscrites a l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) per a la seua gestió en règim de lloguer.

La comunicació de la venda a la Conselleria es va produir el 29 de març en aplicació de l’article 10 del Decret llei 6/2020. Posteriorment, el mes de juny passat es va efectuar l’exercici del dret de tanteig.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí