La Generalitat adjudica la construcció del futur Hospital d’Ontinyent a OHL per 30,5 milions

0
1565
Jorge Rodríguez i Ana Barceló, alcalde d'Ontinyent i consellera de Sanitat

El termini d’execució de l’hospital és de 32 mesos i l’hospital resultant tindrà 27.000 m2 i un total de 82 llits, dels quals 50 estaran en habitcions individuals

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha resolt l’adjudicació de les obres del nou Hospital d’Ontinyent, que seran executades per l’empresa Obrascon Huarte Lían, S.A.(OHL), per un import de 30.548.646’47 euros. Segons el document signat aquest dimarts per la Directora General d’Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla, al qual s’adjudica l’expedient de contractació i es dona llum verd a la formalització del contracte, el pressupost de les obres es repartirà en quatre anualitats: 4.043.298’05 euros en 2019; 7.871.604’91 en 2020; 13.132.121’58 en 2021 i 5.501.746’47 en 2022;a més a més s’arribarà als 31,8 milions degut a l’1,3 milions que també s’ha de pagar en concepte de garantia. Després de les pertinents publicacions i signatures a les properes setmanes podran començar les obres, que tindran un termini de 36 mesos des del seu inici per a la seua execució.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’adjudicació de l’obra “culmina un procés d’anys de gestions al qual hem hagut de salvar moltes dificultats, que ara fructifiquen amb l’esperada adjudicació de l’obra. Volem agrair a la Generalitat Valenciana la seua voluntat, implicació i treball per atendre la necessitat d’un hospital del Segle XXI que tenim els veïns i veïnes d’Ontinyent i La Vall d’Albaida, un Hospital que ara, per fi, va a ser una realitat”, manifestava.

Aquest nou hospital és el resultat del conveni de col·laboració que la Conselleria va subscriure al juliol de 2016 amb l’Ajuntament d’Ontinyent, que va cedir una parcel·la de 24.988 metres quadrats per al nou hospital, i ja ha concedit la llicència d’obres.

El nou hospital prestarà assistència sanitària especialitzada a les localitats d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, el Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.

El projecte desenvolupa un nou equipament, en substitució de l’existent, de serveis hospitalaris millorats per a cirurgia general, també prestarà assistència als usuaris d’Alfarrasí, Benissuera, Guadassèquies, l’Olleria, Montaverner i Sempere.

L’hospital se situarà en el Sector Dava-Casa de Balones, al costat de la ronda sud CV-81 en l’entroncament amb la carretera CV-660 cap a Bocairent i en les proximitats de l’estació de ferrocarril d’Ontinyent i l’Institut d’Educació Secundària “l´Estació”.

27.000 metres quadrats

L’edifici hospitalari projectat es desenvoluparà en una superfície total pròxima als 27.000 metres quadrats construïts (enfront dels prop de 7.000 m² actuals), sobre una parcel·la de 24.400 metres quadrats de superfície, la urbanització de la qual s’ha optimitzat per a disposar 251 places d’aparcament públic i 111 places per a personal sanitari.

Serà un edifici format per quatre blocs exempts (hospitalització i serveis generals; accessos i consultes externes; radiodiagnósitco, bloc quirúrgic i maternitat amb accés independent; i urgències) comunicats entre si mitjançant passarel·les acristaladas.

Els diferents blocs queden inserits en un espai lliure de parcel·la dissenyat a fi de millorar la qualitat espacial de l’hospital. Els espais lliures entre blocs permeten la millora en la il·luminació natural, la seua adaptació a l’orografia de la parcel·la i crear una escala d’edificació més humana.

Ampliació de la cartera de serveis 

El programa funcional amplia de manera significativa la cartera de serveis de l’actual hospital, ampliant de manera important la superfície de les diferents àrees adequant-les als estàndards actuals en matèria sanitària.

El nou centre hospitalari passarà de 56 a 82 llits (50 en habitacions individuals), de 3 a 5 quiròfans, de 13 a 24 consultes externes, d’1 paritori a 2 sales de naixement enfocades al part natural, de 6 a 18 llocs d’urgències, i incorporarà nous serveis com els d’hospital de dia mèdic-quirúrgic, una unitat de vigilància intensiva (UCI) i unitat de dany cerebral.

La nova unitat de radiodiagnòstic disposarà de dues sales de raigs X, una de telecomandament, un TAC, un ortopantomógrafo, dues sales d’ecografia i una de mamografia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here