La futura Ciutat de la Justícia de Xàtiva i l’ampliació de l’hospital concentren el gros de les inversions de la Generalitat en 2022

0
1972
La Ciutat de la Justícia s'ubicarà a Santa Clara.

Mentre a la ciutat de la Justícia es destinaran 15 milions per la seua ubicació a Santa Clara, altre 8 milions seran per l’ampliacio i reforma de l’Hospital Lluís Alcanyís

La Generalitat Valenciana ha donat a conèixer el seu pressupost de cara al proper exercici 2022, en el qual destinarà a Xàtiva un total de 32,3 milions d’euros per a inversions a la ciutat. Es tracta d’un increment del 230% respecte a la inversió realitzada en el present exercici, ja que en 2021 s’han atorgat un total de 14 milions. Cal tenir en compte, a més, que en aquest pressupost no es contemplen encara les inversions referents al Pla Edificant, el Pla Convivint i els Pressupostos Participatius, pel que la xifrà d’inversió a la ciutat per part de la Generalitat Valenciana serà encara major.

El pressupost es destinarà a finançar diferents intervencions en àrees com ara Justícia, Sanitat, Cultura o Medi Ambient. D’una banda, la Conselleria de Justícia destinarà 15 milions d’euros per a la construcció dels nous jutjats de Xàtiva, els quals s’ubicaran a part de l’ex convent de Santa Clara i que recauran a l’Avinguda de Selgas.

Altres 12,3 milions d’euros aniran a parar a intervencions vinculades amb Sanitat. D’una banda es destinaran 3 milions per a la construcció del nou Centre de Salut Xàtiva II que donarà servei a la zona est de la ciutat, mentre que altres 8 milions seran per a l’ampliació i la reforma de l’Hospital Lluís Alcanyís i un total de 1,3 milions d’euros aniran a parar a la consecució de l’Hospital de Dia.

Pel que fa a Medi Ambient, continúa avant el projecte de la Via Verda que connectarà Xàtiva amb Carcaixent a través de l’antic traçat ferroviari, i per al qual s’invertiran en 2022 un total de 4,37 milions d’euros.

Per últim, en l’apartat cultural, destaquen també dues inversions per tal de recuperar el patrimoni de la ciutat. D’una banda 700.000 euros es destinaran al futur Centre Raimon d’Activitats Culturals que s’ubicarà en l’ex convent de Santa Clara, i altres 120.000 euros seran per a la restauració de l’ex convent de Sant Domènec.

«Aquesta és una xifra històrica d’inversió per a la nostra ciutat per part de la Generalitat Valenciana, i que suposaran un impuls per a la ciutat a tots els nivells, tant en la generació d’ocupació com en la millora dels serveis públics més importants com són la sanitat, les infraestructures, la justícia o el patrimoni» ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí