La Fundació Raimon naixerà per a contribuir a edificar una societat “més lliure, més justa, més solidària”

0
1852
Imatge de l'acte de presentació del projecte cultural de Raimon.

La fundació estarà participada per la Generalitat, el Ministeri de Cultura, la Diputació de València i l’Ajuntament de Xàtiva

El Palau de la Generalitat ha acollit aquest dilluns la presentació de la Fundació Raimon, la qual serà l’encarregada de gestionar el llegat del cantautor de Xàtiva especialment a través del Centre Raimon d’Activitats Culturals, que estarà en la mateixa ciutat. A l’acte han assistit, al costat de Raimon i la seua esposa Analisa Corti, els representants de les quatre administracions que integraran aquest patronat: el president de la Generalitat, Ximo Puig, el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Fundació Raimon i Annalisa de la Comunitat Valenciana serà una oportunitat “perquè les pròximes generacions de valencians i valencianes descobrisquen al cantant més important en la nostra llengua i conéixer a qui ha sigut una icona de la lluita per la democràcia”.

“Amb la signatura d’aquest projecte emblemàtic per al poble valencià, tenim més certeses encara que l’obra de Raimon no se l’emportarà el vent”, ha indicat Ximo Puig durant la signatura del protocol per a la posada en marxa de la Fundació Raimon i Annalisa de la Comunitat Valenciana i del Centre Raimon d’Activitats Culturals.

El president del Consell ha assenyalat que confia que en el Centre Raimon “projectarà, des de l’art i la cultura, una mirada crítica que contribuïsca a edificar una societat més lliure, més justa, més solidària”

Igualment, Puig ha indicat que li agradaria pensar que a aquest centre arribaran “d’ací a 20 o 30 anys”, joves per a cantar “contra les desigualtats de gènere, contra el racisme, contra la degradació mediambiental, o contra els abusos de classe, que mai se n’han anat”.

El ministre Uribes pel seu costat ha destacat l’excepcional cooperació entre administracions que s’ha produït en la posada en marxa del projecte, i ha recordat com hui es compleixen cinquanta anys d’un disc fonamental de l’artista, amb portada d’Antoni Tàpies, “Per destruir aquell qui l’ha desert” (1970), en el qual musicava poemes d’una figura central en la literatura en valencià, Ausias March.

Mentre Uribes ha celebrat la figura de Raimon com la d’un referent no sols cultural, sinó de la lluita per les llibertats, l’alcalde de Xátiva, Roger Cerdà, ha volgut posar en valor com en 2015 va promoure el nomenament de Raimon com a fill predilecte de la ciutat.

“No sé si meresc ser fill predilecte de la ciutat, però si que sé que Xàtiva és predilecta en el meu cor”, va dir llavors l’artista i, segons ha recordat l’alcalde, “hui ha demostrat que aquelles paraules eren de veritat”.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, titular d’una altra administració que també dóna suport al projecte (que possiblement està en funcionament abans del final de la legislatura), ha agraït per la seua part al cantant i a la seua dona, Analisa, que hagen fet possible que “paraules i fets es germanen en aquest projecte”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here