La Font de la Figuera ret homenatge als 33 afusellats en la postguerra amb les I Jornades de Memòria Històrica

0
2910
Imatge de l'acte d'homenatge als represaliats

La localitat va voler recordar el passat dissabte a les víctimes que van ser afusellades i enterrades al cementeri de Paterna

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Font de la Figuera i, com a representant d’aquesta, Verónica Reyes, afirma veure complert un dels seus propòsits d’aquesta legislatura a través de la Jornada de Memòria Històrica, en record i homenatge a les víctimes de la postguerra.

La Font de la Figuera, una de les poblacions testimoni d’un dels majors nombre d’afusellats republicans durant la postguerra, 33 en total, va acollir gran assistència a aquest esdeveniment que va comptar amb especialistes en aquest període de temps. Encara que, el focus de les jornades va recaure a la ciutat de Paterna, la qual va ser testimoni de nombrosos afusellaments, entre ells d’aquests fontins, assassinats injustament per les seues idees i enterrats allà.

Entre els ponents destacaven arqueòlegs, com el que va dirigir els treballs d’exhumació de la fossa 113, Miguel Mezquida, i fins i tot també representants de les fosses 113 i 94, majoritàriament familiars dels morts que també acudien com a assistents. De fet, quasi un centenar de persones no van voler perdre’s l’acte que va tenir lloc al C.S. Polivalent.

Després de dinar, tot ells assistien al cementeri municipal, on es va celebrar una emotiva ofrena floral en memòria dels morts en el monument dedicat a tots ells.

Des de l’Ajuntament, tant la regidora de Cultura, Verónica Reyes, com l’alcalde, Vicent Muñoz, afirmen no oblidar tampoc els nombrosos fontins republicans que es vans salvar de l’afusellament, però no de l’empresonament durant anys, amb tota la misèria, pallisses i fam que van passar. “Per tots els que van poder explicar anys després, i pels que no, pels que van patir la injusta repressió. Sempre estaran en la nostra memòria”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here