La Font de la Figuera rebrà 473.013 euros de la Generalitat per a pal·liar els danys produïts pels temporals

0
2929
Les pluges van ocasionar desperfectes a les vies públiques a la Font de la Figuera

De les poblacions de la Costera, la Canal i La Vall d’Albaida, és la localitat que rep una major injecció de diners, a causa del gran impacte que van patir els camins amb les pluges

473.013 eurosserà la quantital total que la Generalitat invertirà a la Font de la Figuera per tal de reparar els desperfectes en infraestructures, camins i béns públics i naturals arran de les fortes pluges de finals de 2016, segons ha informat l’ajuntament.

Amb este vora mig milió d’euros la Font de la Figuera serà la població que més injecció reba de tots els pobles de la Costera, la Canal i La Vall d’Albaida, precisament per ser una de les més afectades. La població pateix des de llavors un col·lapse que impedeix que flueixca l’aigua a la Font de Baix (símbol del naixement de la població), el Llavador i la Bassa de Reg, a més de nombroses destrosses en camins.

La Regidora de Medi Ambient, Carmen Asensi, afirma que es destinaran 33.516.09 euros a la reparació de camins i de la gespa a la Font de Baix, també molt afectada. Els 422.283,78 euros en exclusiva a feines en el minat (que ajudaran a tornar la normalitat la Font de Baix, el Llavador i la Bassa de Reg). D’altra banda, 17.212,63 euros a camins forestals.

La població ja va iniciar el passat mes d’agost les tasques de neteja i recuperació del tram del minat danyat per aquestes fortes pluges esdevingudes a finals de 2016, a través de l’empresa pública TRAGSA. A falta de l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que ha arribat esta setmana, des del consistori esperen que l’empresa puga solucionar ràpidament la situació i que la Font de la Figuera torne a veure brollar l’aigua a la font de Baix, Llavador i bassa de reg.

L’Alcalde, Vicent Muñoz, també veu, amb el reconeixement d’aquestes ajudes, la petició que, des del consistori i en veu de totes i tots els veïns, vénen demandant en cada reunió per posar solució a aquest problema. De fet, les afeccions de les obres de l’autovia i la via fèrria van provocar que aquest temporal de desembre causara aquests danys, afectant també camins, barrancs i camps a la Font de la Figuera.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí