La Font de la Figuera i Agullent veuen més a prop el seus respectius centres de dia per a majors

0
1330
Imatge de la visita de l'alcalde de la Font de la Figuera

El centre de la Font de la Figuera tindrà 40 places i el d’Agullent 25, i suposarà una inversió global de vora 2 milions d’euros

Els alcaldes de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, i d’Agullent, Jesús Pla, s’han reunit amb la diputada provincial de Benestar Social, Mercedes Berenguer i representants de la Conselleria d’Igualtat per tal d’avançar en la materialització dels centres de dia per majors per a les seues localitats.

En les reunions, en les que ha participat també la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, s’han establit les bases per a l’execució del projecte de construcció dels seus respectius centres.

Pel que fa al centre de La Font de la Figuera, Amigó ha subratllat que la nova infraestructura «posarà fi al dèficit assistencial i afavorirà que els veïns seguisquen residint en la comarca».

En el mateix sentit s’ha manifestat l’alcalde de la Font, Vicent Muñoz. «No ens podem permetre que la gent més major es vaja a viure a altres llocs perquè tenen una manca de serveis socials». Més encara en el cas de localitats com la Font de la Figuera, «el qual constitueix un territori de frontera, la qual cosa ens obliga a atendre els serveis socials».

La vicepresidenta de la institució provincial qualificava a més aquest projecte com a «modèlic» en el que respecta «a la col·laboració insterinstitucional», ja que «l’Ajuntament aporta el sòl o els edificis municipals a rehabilitar; la Conselleria estableix les prioritats a partir de criteris objectius i s’encarrega de cobrir les despeses derivades del funcionament dels centres; mentre que la Diputació finança la seua construcció».

En concret, el futur Centre de Dia de La Font de la Figuera s’allotjarà en un terreny d’1.013 metres quadrats de titularitat municipal, situat en una dels carrers més plans de localitat. A més, al costat d’aquest terreny el consistori disposa d’un segon solar de 900 metres quadrats que s’habilitarà com a jardí.

Tindrà un total de 40 places i un pressupost d’1.322.856 euros que aportarà la Diputació al llarg dels exercicis 2018 i 2019.

Imatge de la visita de l’alcalde d’Agullent a la Diputació

Agullent

Sobre el Centre que es construirà a Agullent, la vicepresidenta de la Diputació assegurava que «posarà fi al dèficit assistencial i farà possible una atenció integrada en la comarca».

Per la seua banda, l’alcalde, Jesús Pla, ha assegurat que fins ara «les persones majors del municipi es veien obligades a abandonar la seua localitat i el seu entorn més proper per a poder ser atesos convenientment» i amb el nou centre «aconseguirem que els nostres majors, com també la resta de persones de la Vall d’Albaida, siguen ateses sense haver de desplaçar-se a altres localitat i fer-ho plenament integrades en el municipis».

En concret, el projecte es durà a terme sobre els terrenys del Patronat, adquirits recentment pel consistori d’Agullent a la parròquia de Sant Bartolomé. Una superfície situada en el mateix casc urbà del municipi, que afavorirà que els majors de la localitat puguen gaudir del dia a dia en els seus entorn.

Comptarà amb 25 noves places i la Diputació aportarà una dotació pressupostària de 600.615 euros entre 2018 i 2019.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí