La Font d’en Carròs ja compta amb dos descalcificadors per a l’eliminació de calç en tuberies

0
265
Descalcificadors per a l'eliminació de calç en tuberies

La Font d’en Carròs ja disposa de dos unitats de descalcificació per a l’eliminació de calç en la xarxa d’aigua potable. La primera instal·lació està ubicada en el dipòsit del Calvari i la segona en el dipòsit del Tossal Gros.

Ja s’ha posat en marxa la unitat del Calvari i està previst que en uns dies en pose en marxa la unitat del Tossal Gros.

Els descalcificadors instal·lats pretenen pal·liar els problemes d’incrustacions calcàries en els conductes i elements hidràulics de la xarxa d’aigua potable i en els elements tèrmics domiciliats de la Font d’en Carròs sense l’aplicació de productes químics que poden afectar la qualitat de l’aigua.

El cost de les dos instal·lacions és de 32.399, 38 euros a càrrec de l’ajuntament de la Font d’en Carròs.

La calç que s’adhereix a les parets dels conductes i elements hidràulics de la xarxa d’aigua potable en poc temps origina una reducció del cabdal d’aigua fins arribar, en el pitjor del casos, a l’obturació total del conducte. Altres conseqüències negatives de l’acumulació de calç són la corrosió en aparells domèstics i la possible aparició de cultius de bacteris.

Per a evitar l’adhesió de la calç en les parets l’ajuntament de la Font d’en Carròs ha instal·lat dos equips de desincrustació calcària electrònica. Es tracta d’un sistema que de forma electrònica (mitjançant impulsos electromagnètics) aconsegueix parar, evitar i arrastrar estes incrustacions de calç, sense productes químics, ni sals, ni resines.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here