La Font de la Figuera tracta els problemes de desviaments d’aigües i barrancs amb la Confederació

0
465
Imatge de la trobada a la CHX
Imatge de la trobada a la CHX

Representants de l’Ajuntament de la Font de la Figuera s’han reunit amb la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per a solucionar els problemes de desviaments d’aigües i manteniment de barrancs. La delegació, formada per l’alcalde, Vicent Muñoz, i la regidora de Medi Ambient, Carmen Asensi, van traslladar problemes com que les aigües pluvials ocasionen greus problemes d’inundacions en camps i camins rurals del terme municipal “que queden destrossats”. Arran de les obres, tant de la via fèrria, ADIF, com de la carretera, aquestes aigües, denominades d’escorrentia, tenen via lliure per a causar aquests danys i l’Ajuntament, conscient de la serietat de l’assumpte, segueix intentant posar solució.

Així l’ajuntament compta amb el suport de la CHX reconeixent el greuge de l’afecció de les infraestructures de Carreteres i ADIF a barrancs, especialment als dels Molins i el de “Ernesto” (Gilmartínez), el manteniment i conservació dels barrancs i el suport a l’ajuntament en la petició de la canalització des dels barrancs fins a la rambla del riu Canyoles “.

De moment, i a falta d’estudis concloents, la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Maria Àngels Ureña, afirma estar a l’espera de rebre un informe de carreteres per comprovar l’afecció que estava fent la via a l’escorrentia de l’aigua, ja que aquests barrancs pertanyen a la CHX. Tant per la seua banda com per part de l’ajuntament es va plantejar mantenir reunions periòdiques per fer el seguiment de l’afecció de les obres en el terme municipal de la Font de la Figuera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here