La Font de la Figuera restaura 16 gerres del segle XVIII del celler del seu Museu Històric-Etnològic

0
5555
Les boques de les gerres es troben en mal estat de conservació.

S’ha iniciat una actuació urgent sobre les boques de les gerres del celler per frenar la seua degradació i assegurar-ne la conservació

La Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de la Font de la Figuera està actuant d’urgència sobre 16 gerres del Museu Històric-Etnològic que presenten un estat de degradació avançat. La restauradora Esmeralda Pons està duent a terme els treballs necessaris per frenar el deteriorament en la meitat de les 32 gerres subterrànies del celler del segle XVIII ‘La Bodega de les Maseretes’. Tot i això, Pons adverteix que totes necessiten una actuació ràpida perquè la humitat afecta els materials i hi ha perill que acaben trencant-se.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Irene Vila declara: “Hem actuat d’urgència, destinant al voltant de 4.000 euros. No podíem esperar més. Ens preocupa el fet que estes gerres, de gran valor etnogràfic i històric, es trenquen. Per això estem actuant en les 16 gerres més deteriorades”.

Vila destaca l’esforç que s’està fent “perquè el Museu Històric-Etnològic de la Font de la Figuera és molt rellevant per al municipi. Farem allò necessari per mantenir i potenciar el nostre museu, però els recursos econòmics de l’Ajuntament de la Font de la Figuera són molt limitats i per a intervencions en matèria de conservació, restauració i consolidació com estes, depenem en gran mesura de les ajudes de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport”.

Concretament, l’actuació que està realitzant Esmeralda Pons, es centra en les boques de les 16 gerres subterrànies més degradades, de les 32 que s’utilitzaven per emmagatzemar vi al celler. “El treball té una durada prevista de 6 setmanes i comprén diferents fases perquè les boques queden reconstruïdes i protegides en acabar. Neteja, assecat de les peces, consolidació, reconstrucció volumètrica, reintegració cromàtica, protecció final i conservació preventiva, per eixe ordre, són els passos que estem donant”, explica Pons.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Consell aprova dos nous decrets per 31,5 milions per ajudes a danys del temporal a habitatges i vehicles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here