La Font de la Figuera recorda a l’artista faller Vicent Tortosa i a l’escriptora Maria Ibars

0
797
L'Ajuntament ha organitzat els actes culturals
L’Ajuntament ha organitzat els actes culturals

L’ajuntament de la Font de la Figuera recordarà els pròxims divendres i dissabte a l’artista faller de la comarca de la Costera, Vicent Tortosa, i a la insigne escriptora valenciana Maria Ibars durant la presentació d’alguns dels llibres digitalitzats d’ambdós autors. Per una part, es mostraran llibrets de falla, una obra de teatre i un llibre de poemes escrits per l’artista faller, i també algunes de les obres de l’escriptora que va impartir classes a la Font de la Figuera en els anys 20 i 30 del segle passat.

El divendres, a més, amb acompanyament de tabal i dolçaina, s’inaugurarà el taller de restauració, un espai “molt necessari a causa de la gran quantitat de peces que disposa el Museu Històric-Etnològic la Costera que requereixen tractament i manteniment per la seua considerable antiguitat i estat de conservació”, afirma la regidora de cultura, Irene Vila.

També s’inaugurarà l’edifici de serveis municipals, recentment rehabilitat. Albergarà l’Arxiu Municipal i el departament de servicis socials i psicològics.

El dissabte dia 14 de març, en la jornada dedicada a Maria Ibars, s’obrirà al públic l’exposició Dones amb premis Nobel, cedida per l’ajuntament de Xàtiva. També, en el Centre Social Polivalent, el Doctor en Filologia, Lluís Fornés, oferirà una breu conferencia sobre la vida i obra de Maria Ibars complementada amb un recital de poemes de l’escriptora a càrrec de l’actriu valenciana Empar Ferrer, el pianista Arcadi Valiente i el cantant Lluís el Sifoner, que tancarà l’acte amb el poema ‘l’Escaldó’ escrit per Maria Ibars, inclòs en el seu últim disc.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí