La Font de la Figuera reclama millorar la canalització de l’aigua de pluja a la zona d’obres de l’autovia

0
848
Vicent Muñoz, en una visita a la zona afectada
Vicent Muñoz, en una visita a la zona afectada

La Font de la Figuera afirma que segueix reclamant una canalització de les aigües «digna» arran de les obres de l’autovia, especialment al seu pas per la Cooperativa i el desenvocament posterior al camí de la Veredeta. Este dimecres es reunien a València l’alcalde Vicent Muñoz, i el president de la Cooperativa La Viña, José Francisco Fita, amb els directors generals d’Aigua i Medi Natural. L’objectiu era estudiar i valorar les dificultats de la canalització de les aigües derivades per les obres que passen per la Font.

Segons afirma Muñoz, «sempre que cauen fortes pluges a la Font, els agricultors pateixen la incertesa de no saber com quedaran els seus camps i els camins per accedir-hi«.

El president de l’empresa amb major nombre de treballadors de la Font de la Figuera, la Cooperativa La Viña, afirma que també «hi ha risc que amb l’arribada de les tempestes, entre l’aigua a l’edifici de la cooperativa, a més que puga arribar a algun punt sense canalització de les terres dels agricultors, vessant pels camps i ocasionant danys», segons Fita.

Tots dos tenen esperança que aquesta reunió amb els directors generals d’Aigua i del Medi Natural i Avaluació Ambiental, Manuel Aldeguer i Antonio Març, respectivament, serveixquen per elevar les seues demandes al Ministeri de Foment perquè tots dos consideren «que no és una obra acabada fins que es construeixca una canalització més àmplia, que absorbeixca més aigua, i que la transporte fins a la zona de «La Rambla».

No és la primera vegada que la població reclama millores en la canalització. El Camí Fondo i la Veredeta presenten «un aspecte desolador», segons l’ajuntament, cada vegada que arriben fortes pluges. L’última ocasió més destacable, al juny d’enguany, data en què les tempestes van obligar a la Policia Local a valorar els danys i repercussions i remetre’ls al Ministeri de Foment. «Esperem que, amb l’ajuda de la direcció general d’Aigua i Medi Ambient, aquest tema puga solucionar-se, i pal•liar així la despesa econòmica que suposa, ja que és monumental», afirma l’alcalde.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí