La Font de la Figuera presenta un pla de prevenció contra el mosquit tigre

0
722
Exemplar de mosquit tigre
Exemplar de mosquit tigre

‘Al mosquit tigre, ni aigua!’ És l’eslògan de la campanya impulsada per l’Ajuntament de la Font de la Figuera que resumeix el concepte que s’han d’evitar xicotetes acumulacions d’aigua per fer front als focus de cria del mosquit.

Des de l’ajuntament s’ha creat una campanya de prevenció en la qual es donen consells aplicables a les llars, però també per protegir les persones de les seues picades. Per això, ja s’estan repartint fullets molt visuals per fer front a aquest dípter.

Tal com afirmen les regidores de Medi Ambient i Sanitat, Carmen Asensi i Puri Lluch, «està en mans de tots evitar la seua proliferació. Si revisem periòdicament les nostres llars i tractem de conscienciar les persones del nostre entorn, podem reduir la presència del mosquit tigre».

Es recomana, entre altres mesures, renovar l’aigua de les plantes aquàtiques i dels abeuradors dels animals domèstics o omplir de terra els forats dels troncs dels arbres. Des de l’Ajuntament també es fa especial menció als cementeris, espais proclius de ser focus constants de cria per la quantitat de recipients amb flors que poden acumular aigua, per tant es recomana posar espumes que la absorbeixquen.

El mosquit tigre és un insecte invasor originari del sud-est asiàtic. La femella és capaç de posar uns 80 ous cada 5 o 6 dies en qualsevol lloc del nostre pati o jardí on es puguen acumular xicotetes quantitats d’aigua.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí