La Font de la Figuera presenta la seua programació per a la diada del 9 d’Octubre

0
451
Programació del 9 d'Octubre a la Font de la Figuera
Programació del 9 d’Octubre a la Font de la Figuera

L’Ajuntament de la Font de la Figuera ha presentat la programació per a celebrar el dia dels valencians, el 9 d’Octubre, en la també tindrà cabuda ‘la Dansà’, una de les tradicions més arrelades de la població.

La joventut serà la primera a iniciar els actes commemoratius a l’Espai Jove amb un Taller de Mocadorà. A continuació, una exposició dedicada al poeta i gramàtic valencià Carles Salvador a l’Agència de Lectura mostrarà els aspectes més destacats de la vida i obra d’aquest escriptor, gran amic de la que va ser escriptora i mestra de la Font de la Figuera, Ana Maria Ibars Ibars. A la nit, es dispararà un castell de focs artificials, un espectacle subvencionat per la Diputació de València que fins ara només s’havia realitzat a poblacions més grans i des d’aquest any es farà també a poblacions menudes, sent la Font de la Figuera la primera d’elles.

El 9 d’Octubre s’iniciarà amb una despertà per després continuar amb els actes institucionals a la Font de Baix. A continuació, la celebració arribarà al seu punt àlgid amb la Dansà que tindran lloc aquest mateix dia a la Plaça Major, per totes les balladores i balladors que vulguen participar. En acabar, es ballarà el tradicional “Ú de la Font”.

Des de l’ajuntament, tant l’alcalde Vicent Muñoz, com la regidora de cultura Irene Vila, animen a les i els veïns “a celebrar la nostra valenciania de la millor manera possible: retent homenatge a les nostres arrels i tradicions fontines i fent partícips als més joves. Aquest any oferim una programació encara més completa gràcies al castell de focs subvencionat per la Diputació de València, el qual amenitzarà de llum i color aquesta festivitat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here