La Font de la Figuera oferirà diverses activitats per a la festa del 9 d’Octubre

0
409
La Font oferirà actes al llarg de tot el cap de setmana
La Font oferirà actes al llarg de tot el cap de setmana

L’Ajuntament de la Font de la Figuera ha preparat un cap de setmana d’activitats per celebrar la diada del 9 d’Octubre a la localitat. Els actes començaran este divendres a la vesprada al Centre Social Polivalent tindrà lloc el visionat del documental i col·loqui ‘Almansa 1707, de la Revolta a la Repressió’, període que va marcar una fita en la història de les i els valencians.

Pensant en els joves, des de l’ajuntament se’ls donarà l’oportunitat d’acostar a la nostra història a través de titelles que explicaran la història de Jaume I el dissabte al matí. A la tarda, l’Estatut d’Autonomia serà el protagonista a través d’una xerrada.

Diumenge, 9 d’octubre, s’iniciarà amb una diana amb tabal i dolçaina per després continuar amb els actes institucionals amb una cercavila encapçalat per les Reines de la Dansà de 2016 fins a la Font de Baix, on tindrà lloc l’acte institucional. A continuació, la celebració arribarà al seu punt àlgid amb la que tindran lloc aquest mateix dia a la Plaça Major, per totes les balladores i balladors que vulguen participar. En acabar, es ballarà el tradicional ‘Ú de la Font’, una de les senyes d’identitat i que el consistori pretén instaurar per rebre a les autoritats que visiten el poble que i que puguen quedar-se amb una menuda mostra de la tradició que ofereix la Font.

A la vesprada, a l’Espai Jove, s’animarà als més menuts a participar en el tradicional Taller de Mocadorà en què aprendran a realitzar el típic mocador de seda nugat en l’interior van dolços de massapà i que tradicionalment es regala a la parella el 9 d’Octubre, coincidint amb la festivitat de Sant Dionís, patró dels enamorats valencians.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Vall d'Albaida i la Costera registren sols un positiu per coronavirus en cada comarca en els últims 15 dies

Des de l’ajuntament, tant l’alcalde Vicent Muñoz, com la regidora de cultura Vero Reyes, animen a les i els veïns “a celebrar la nostra valenciania de la millor manera possible: retent homenatge a les nostres arrels i tradicions fontines i fent partícips als més joves perquè coneguen la nostra història”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here