La Font de la Figuera es prepara per a unes Festes Patronals protagonitzades per ‘la Dansà’

0
2035
Dansà de la Font de la Figuera

La Dansà, declarada Festa d’Interès Turístic Provincial, es ballarà els propers dijous i dissabte, 6 y 8 de setembre del 2018

Este dijous a la nit s’iniciaven oficialment les Festes Patronals de la Font de la Figuera en honor a la Mare de Deu dels Xics fins al 9 de setembre. Amb el sopar de ‘Pa i Porta’ ahir a la Casa de la Cultura s’esperen 10 dies plens d’esdeveniments. Destaquen també la solta de vaques i bous (de l’1 al 4 de setembre) i la tradicional “Dansà” (els dies 6 i 8 de setembre) en la qual cada any participen més d’un centenar de parelles i presumeix de ser Festa d’Interès Turístic Provincial.

En paraules del regidor, Mariano Ferriz, “unim esforços per oferir una variada programació dedicada a grans i menuts. Sense oblidar la nostra gastronomia més típica amb l’esperada “Nit dels Gatxamigues”, aquesta nit, o el “Dia de les Paelles”, dimecres que ve. Per descomptat, esperem rebre multitud de visitants en les dansaes, un espectacle de música i color al qual cada vegada més s’uneixen fins i tot balladors de poblacions veïnes i presidides per les dues regines major i infantil que aquest any ens representen, Elena Reig i Vanessa Penadés”.

El president de la Comissió de festes patronals, Cultural Festes Patronals, de 2018, Alberto Rico, també ha volgut “desitjar a totes i tots els veïns unes bones festes patronals. Anime, a més, els visitants a viure les nostres celebracions amb la mateixa intensitat que posem nosaltres per organitzar-les”.

Les Festes Patronals de la Font de la Figuera finalitzaran amb els tradicionals actes religiosos en el qual les cambreres de la Mare de Déu, Remedios Giménez i Inmaculada Roselló mostraran la seua devoció a la mateixa amb actes com la ‘ofrena’ i ‘pujà de la Mare de Déu dels Xics, el dissabte 8 de setembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here