La Font de la Figuera eleva a 700.000 € els danys patits per les obres de la via fèrria i de l’autovia

0
539
Les pluges van ocasionar desperfectes a les vies públiques a la Font de la Figuera

font-figuera-efectes-plugesL’Ajuntament de la Font de la Figuera quantifica en uns 7000.000 euros les destrosses causades per les obres de la via fèrria i de la carretera al terme municipal quan hi ha episodis de pluja perquè ocasionen “greus problemes d’inundacions en camps i camins rurals”. Des del consistori afirmen que el problema “s’agreuja cada vegada més, afectant fins i tot a símbols del poble, com són la Font de Baix i el Llavador municipal, els quals es troben ara mateix sense aigua, com a conseqüència del trencament del minat”.

L’alcalde, Vicent Muñoz, i la regidora de Medi Ambient, Carmen Asensi, coincideixen en el desastre que han suposat per a la Font de la Figuera aquestes destrosses. Apunten així que “estem parlant de símbols que identifiquen la població des de fa segles i per això demanem solució urgent als problemes que ocasionen aquestes obres. Per la nostra banda, seguirem en la línia de protegir aquells espais que ens identifiquen com a poble i seguir insistint en una solució a les destrosses que els afecten”.

En aquests tres dies de l’episodi de fortes pluges també es van registrar danys en camps i camins, quedant completament inundades zones com el Camí Fondo, el qual va quedar tallat al trànsit. També es va veure afectada la N-344. El despreniment d’un talús de la que serà la futura variant de la Font, en obres, va ser el causant dilluns que aquesta via, conegut punt negre de la xarxa viària estatal, quedara inutilitzat.

També és freqüent el greuge en barrancs, especialment en els dels Molins i el de ‘Ernesto'” (Gilmartínez). El cap de setmana de les pluges es van registrar en només 3 dies intenses pluges que gairebé superen les esdevingudes durant tot un any (273 l/m²) i només el cap de setmana 182 l /m².

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Font de la Figuera convoca la licitació del Centre de Dia mirant de reüll als tribunals

Antecedents

El manteniment dels camins rurals en el terme de la Font de la Figuera “és un repte i una gran preocupació per part de la corporació des de fa anys”, asseguren des de l’ajuntament. Es tracta d’una població imminentment agrícola, d’altra banda la seua gran extensió de territori fa complicat el manteniment de la xarxa de camins rurals. “Tot això agreujat per una complicada ortografia i per les infraestructures lineals com les línies ferroviàries, així com les carreteres i autovies que creuen el terme han generat la canalització de les aigües de vessament superficial. Aquestes canalitzen a pocs punts de dasagüe, augmentant velocitats i cabals, abocant en camins rurals que agreugen la problemàtica del manteniment de l’estat dels camins”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here