La Font de la Figuera convida al ministre de Foment a una festa per la recuperació de l’estació del tren

0
1136
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, junt a l'alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz

El Pla de Rodalies anunciat per Foment presentat en desembre oblidava l’ampliació de la línia C-2 fins a la Font de la Figuera, obviant les valoracions favorables

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, va voler aprofitar la visita a Caudete del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per convidar-lo a una festa reivindicativa per la recuperació del tren a la localitat. Muñoz a més va demanar al ministre que intervinga en la difícil situació que pateix aquesta població pels greus danys en camps i camins rurals que es produeixen quan plou, inundant els mateixos.

A més, l’»oblit» de l’ampliació de la línia ferroviària C-2 fins a la Font de la Figuera, no prevista en el Pla de Rodalies anunciat el desembre passat, ha tornat a indignar a aquesta població que es veu, un vegada més, «marginada», ja que el 1997 va patir la supressió d’aquest servei.

L’alcalde, Vicent Muñoz lamenta que «després de totes les infraestructures que ens travessen i ens destrossen el terme, després de totes les reunions, el Ministeri torna a menysprear a la ciutadania que ací vivim i volem conviure. L’ampliació de la línia de Rodalies C-2 fins a la Font de la Figuera seria, segons ells mateixos, «una despesa residual».

La necessitat de millora del transport públic perquè qualsevol persona puga desplaçar-se amb trajectes d’anada i tornada en la mateixa jornada contribuiria, entre altres accions, a la no despoblació de municipis rurals com la Font de la Figuera.

L’acte lúdic-reivindicatiu ‘La Font de la Figuera vol tren’ tindrà lloc a l’Avinguda de l’Estació de la localitat, el dissabte 23 de juny per la vesprada i que recordarà que el 19 de juny de 1859 la Font de la Figuera inaugurava la seua estació de tren, per tant, 159 anys que la població haguera pogut disfrutar d’aquest servei, si no haguera sigut per la supressió del mateix en l’any 1997.

Aquesta jornada lúdica, participativa i reivindicativa en la qual el ministre «podrà conèixer de primera mà les peticions de les veïnes i veïns de la Font», amb cada vegada menys opcions de desplaçar-se des la població, comptant en l’actualitat només amb un servei mínim d’autobusos a l’espera de la publicació de la nova línia que traurà en breu la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

«Volem que demostren clarament el que els importem. Volem estar vertebrats amb la resta de pobles i ciutats i volem evitar la despoblació que suposa la falta de connectivitat per raons laborals, socials o de salut», conclou Muñoz, afirmant que «és indecent que un poble que ha cedit tant del seu terme municipal pel benefici general de l’Estat no reba res a canvi».

Després de la invitació al ministre, l’ajuntament farà arribar en breu invitació a associacions locals, municipis veïns i institucions supramunicipals (Mancomunitat, Diputació, Generalitat Valenciana, …) així com a totes les formacions polítiques.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí