La Font de la Figuera condicionarà els seus camins rurals


0
584
Ajuntament de la Font de la Figuera
Ajuntament de la Font de la Figuera

L’Ajuntament de la Font de la Figuera condicionarà els camins rurals que més ho necessiten en el que afirmen des del govern és «fer tangibles les peticions del Consell Agrari municipal«. El pressupost per a estes accions de condicionament dels camins serà de 67.099 euros. Des del Ayuntament es valora positivament el canvi de criteris de la Diputació de València respecte a reforçar els municipis amb més extensió territorial, i més camins per tant, ha afavorit a La Font de la Figuera, tenint en compte l’estat d’aquests, afectats per les interminables obres de la via i l’autovia.

Aquestes accions de millora es duran a terme a través de dos projectes. Un d’ells, significarà l’anivellament dels camins de la Romana, Collaos, Perdiguera, Fontsanta i Reial de Mariaga en aquells trams que ho precisen. D’altra banda, el formigonat d’un tram del camí vell del port, principalment el camí situat a l’eixida del pas inferior de la via fèrria. En tots dos projectes es contempla la possibilitat de realitzar desaigües en els camins.

Tant l’alcalde com la regidora d’Agricultura i Medi Ambient, Carmen Asensi destaquen «la necessitat d’atendre les necessitats de veïnes, veïns i els agricultors, com a municipi agrícola que és la Font de la Figuera i sempre establint l’ordre de prioritat marcat pel Consell Agrari municipal, on estan representats tots els grups polítics, els representants de sindicats agraris, Cooperativa La Viña i associacions de regants».

Les obres del tren han conduït totes les aigües al pas inferior, el que ha provocat la destrossa dels camins rurals i dels seus camps de cultiu adjacents. Amb aquestes millores, es traslladarà l’aigua de drenatge a una zona d’acumulació. Aquestes millores es basaran pensant en el respecte per l’agricultura sostenible i ecològica que millore tant el paisatge com el medi ambient.

Antecedents

Des del govern municipal es destaca que el manteniment dels camins rurals en el terme de la Font de la Figuera «és un repte i una gran preocupació per part de la corporació des de fa anys. Es tracta d’una població imminentment agrícola, d’altra banda la seua gran extensió de territori fa complicat el manteniment de la xarxa de camins rurals. Tot això agreujat per una complicada ortografia i per les infraestructures lineals com les línies ferroviàries, així com les carreteres i autovies que creuen el terme han generat la canalització de les aigües de vessament superficial. Aquestes canalitzen a pocs punts de desaigües, augmentant velocitats i cabals, abocant en camins rurals que agreugen la problemàtica del manteniment de l’estat dels camins».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here