La Font de la Figuera aprova enguany la subvenció de 200.000 € de l’IVACE per al polígon industrial

0
1531
Polígon industrial de Sant Cristòfol de la Font de la Figuera.

Aquest projecte recupera de la proposta frustrada de l’any passat la inversió per a la millora de l’aigua potable, la regeneració paisatgística de la zona verda nord, l’àrea d’aparcament i la senyalística, i afegeix l’obra civil perquè la fibra òptica

Després de diverses reunions amb els industrials, l’equip tècnic i la comissió de comptes, l’Ajuntament de la Font de la Figuera ha aprovat la subvenció de l’IVACE per invertir 200.000 euros al polígon industrial Sant Cristòfol, que plantegen una important inversió per a la millora de l’espai consolidat i de funcionament del mateix.

Escoltades de nou les propostes dels industrials del polígon, i amb la revisió tècnica de les propostes,cal destacar la millora de les connexions de fibra òptica i d’enllumenament del polígon, amb prop de 120.000 euros. També inclouran aspectes que no van poder dur-se a terme l’any passat, quan el plenari va tombar la proposta consensuada, es va perdre la subvenció de 200.000 euros de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

De la proposta de l’any passat es reprenen l’adequació de la zona verda nord, que devia haver quedat resolta a finals dels anys 90, quan es va desenvolupar el polígon industrial. Ara contribuirà a la regeneració paisatgística, per tal de vetlar per la bona imatge del polígon i del compliment de zones verdes marcades per llei. Cal recordar també que en eixe espai es desenvolupava una activitat de parking no compatible urbanísticament i que va haver de tancar-se per complir amb la regulació. Esta zona verda de més de 8.000 m² deixarà un espai exterior per aparcaments, com havien plantejat els industrials i adequarà la zona verda perquè siga compatible amb activitats culturals, lúdiques o esportives, com ja arreplegava la proposta anterior.

Per altra banda, es torna a plantejar enguany la millora del subministrament de l’aigua potable dels carrers Canyoles i Solana, per adequar l’augment de cabal i la pressió, així com la renovació de la xarxa d’aigua potable i connexions al clavegueram, la millora de la senyalització horitzontal i vertical per l’ordenació del trànsit.

Cal recordar que durant este 2021 l’ajuntament ha aconseguit la millora de l’accés sud al polígon i el nou accés pel carrer Madronyal, gràcies a l’acord amb el Ministeri de Transports i Agenda Urbana.

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, ha declarat al respecte que: «Aprofitar la situació estratègica del polígon és també no perdre cap oportunitat per millorar-lo. Necessitem dotar-lo de més i millors serveis, com la fibra òptica, la llum i la millora de la pressió de l’aigua potable, pendent de l’any passat, una cuidada estètica i un accés fàcil per a transportistes. Estes subvencions són l’única facilitat que tenim els ajuntaments per fer inversions tan cares i tan necessàries” ha matitzat en referència a la pèrdua de l’oportunitat de 2021 pel rebuig de l’oposició a la subvenció. Estem posant en ordre la situació en la qual es trobava el polígon industrial. Esta és una de les grans prioritats que té este ajuntament: ordenar per poder posar negre sobre blanc del que hi ha, i del que no hi ha. Amb la intenció de contribuir a dinamitzar l’activitat industrial i com a conseqüència d’ella, aconseguirem major oferta i major benestar del nostre veïnat».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí