La Font de la Figuera acusa a Iberdrola de retardar el pagament per ocupació de la serra per disuadir altres ajuntaments

0
1312
Ajuntament de la Font de la Figuera.

El Jutjat del Contenciós de València declara favorable la liquidació que correspon a la Font de la Figuera per part d’Iberdrola

El Jutjat del Contenciós Administratiu n.3 de València acaba de dictar sentència desestimant, en la seua integritat, el recurs interposat per la companyia Iberdrola i, per tant, declarant favorable la liquidació que correspon a la població. L’import anual de la liquidació és de 1.742,17 euros anuals, però, la liquidació, atès que correspon des dels anys 2015 a 2019 té un import de 8.710,85 euros.

L’alcalde, Vicent Muñoz i Jordà, destaca: «Som un poble que ha sofert i sofreix el pas d’infinitat d’infraestructures que podrien i haurien de beneficiar d’alguna manera a la població i no és així. Tenim dret, com ja han afirmat els tribunals en tres ocasions, a rebre una compensació econòmica».

Ja en el seu dia, l’any 2014, l’Ajuntament va aprovar una ordenança d’ocupació de domini públic en la qual es feia tributar a les empreses d’energia elèctrica, de gas, hidrocarburs, etc. per l’ocupació dels seus sistemes en el domini públic (muntanya pública).

El Tribunal Suprem ja va reconèixer a la Font de la Figuera, a finals de 2017, el dret a cobrar una taxa a Red Eléctrica per l’estesa aèria, després de l’aprovació de l’ordenança. Amb aquesta, ja són tres les sentències estimatòries i favorables a l’Ajuntament de la Font de la Figuera, sentència de data 18.06.2019 del Jutjat Contenciós n.6 de València, Enagas Transport SAU; sentència de data 02.09.2019 del Jutjat del contenciós n.3 de València, Red Eléctrica de Espanya SAU i aquesta última, sentència de data 23.01.2020 del Jutjat del contenciós n.3 de València-Iberdrola Distribució Elèctrica SAU.. Així Vicent Muñoz afirma que «les apel·lacions únicament retarden el cobrament per aquesta administració d’una taxa ajustada a dret, avalada pel Tribunal Suprem i reiteradament avalades les seues liquidacions en primera instància».

En este sentit, l’Ajuntament de la Font de la Figuera calcula ingressos d’aproximadament 50.000 euros anuals per part de les empreses, per l’ocupació dels seus sistemes en el domini públic (muntanya pública).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí