La Font de la Figuera rebrà 500.000 € per reactivar el seu polígon industrial, la major inversió de l’IVACE a la Costera

0
1129
El conseller d'Economia, Rafa Climent, i l'alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz

La instal·lació de fibra òptica amb sistema de videovigilància tv i la web dels terrenys disponibles i empreses instal·lades són algunes de les accions que s’executaran

La Font de la Figuera  rebrà ajudes de l’IVACE per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures en el polígon industrial “Sant Cristòfol”, per valor de 508.884,50 euros.

Des del Govern Municipal es mostren satisfets amb la notícia, de fet afirmen significar un “primer impuls per a poder posicionar correctament la Font de la Figuera com a polígon estratègic del territori” i més encara tenint en compte que la inversió més potent serà la destinada a aquesta població, d’entre els 10 municipis de la Costera que també van sol·licitar ajudes en el marc del pioner pla llançat per la Conselleria d’Economia (IVACE).

En concret, 508.884,5 € repartits en dues anualitats: 187.536 € en aquest 2018 i 321.348,5 € en 2019 que aniran destinats, principalment, a la instal·lació de fibra òptica amb sistema de videovigilància tv, la web dels terrenys disponibles i empreses instal·lades, la millora de l’enllumenat i de l’aigua potable i boques d’incendi i de les zones verdes.

Aquesta zona industrial és també la més gran de les beneficiàries, amb una superfície de 292.135 m².

Millores previstes

Amb això, es pretén impulsar l’activitat que allà es realitza i atreure la instal·lació de noves empreses, atès que actualment hi ha una alta desocupació de parcel·les.

Per això, en primer lloc es pretén actuar sobre les zones verdes ja que el seu paper en el polígon actual és testimonial i romanen sense adequació. La seua millora i la implantació de noves zones permetran recuperar la seua funció com a espai d’estada, així com millorar la imatge del polígon atraient així possibles noves empreses i donant una imatge de modernitat, qualitat i vitalitat.

Així mateix, està previst millorar les infraestructures urbanes i l’adaptació a les noves tecnologies per dotar dels serveis urbanístics adequats a la zona i reduir costos en matèria d’eficiència energètica, de manera que s’augmente la seguretat del propi polígon i s’impulsen les noves tecnologies en matèria de telecomunicacions.

Per tant, es considera que és una molt bona oportunitat per a la millora i revitalització de l’entorn del polígon industrial que podria ajudar a donar l’impuls que es necessita per a la recuperació de l’activitat industrial al municipi i l’atracció de noves empreses que desitgen instal·lar-se.

La Font de la Figuera es troba en un enclavament únic que uneix les poblacions de Villena, Fontanars, Moixent i Almansa i des de l’Ajuntament sempre s’ha tingut en compte aquesta característica a l’hora d’atraure noves empreses al seu polígon industrial, que a més compta amb molt bones connexions a l’a-33 i a-35.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here