La Font de la Figuera acabarà la restauració del camí a l’ermita de Santa Bàrbara

0
2099
Ermita de Santa Bàrbara de la Font de la Figuera

Es tracta de la pavimentació del camí que dirigeix des del paratge de la Basseta Pijirri cap a l’ermita de Santa Bàrbara, molt freqüentada a la població, especialment en festes de Moros, Cristians i Contrabandistes, pel seu mirador

El camí que dirigeix a l’ermita de Santa Bàrbara de la Font de la Figuera veurà finalitzats tant el seu tram inicial, just al costat del paratge de la Basseta Pijirri, com el seu últim tram, fins a l’ermita. Com a conseqüència de la pronunciada pendent del camí que dirigeix a aquesta ermita de la Font de la Figuera, en èpoques de pluges, a les zones del camí de paviment de grava ciment, es produeixen grans arrossegaments i xaragalls que dificulten el trànsit fins i tot per als vianants del camí.

Fa anys es va pavimentar el tram central amb formigó imprès en format tipus pedra. Ara es pretén acabar de pavimentar la resta del camí, tant el primer tram com el tram final del camí amb més pendent, cosa que facilitarà l’accés a l’ermita, molt freqüentada especialment en festes de Moros, Cristians i Contrabandistes.

En el primer tram, on comença el camí, es pretén realitzar uns murets de maçoneria o escullera, amb dos propòsits, un seria el canalitzar l’aigua d’escorrentia i per una altra l’adequació per a col·locar pilons i impedir l’accés amb vehicles al camí, ja que només es permetrà accés als vehicles autoritzats.

Des de l’Ajuntament, tant l’alcalde, Vicent Muñoz, com la regidora de Medi Ambient, Carmen Asensi, valoren de “necessària aquesta adequació del tram final del camí de l’ermita, molt deteriorat, impedint l’accés, en moltes ocasions, fins i tot a vianants , especialment en dies de pluja, i sobretot per acabar projectes sense finalitzar, amb la rellevància que l’ermita i el seu mirador tenen per a aquesta població, i amb la intenció que estiga acabat abans de les festes del pont de desembre”. L’Ermita de Santa Bàrbara està situada a la serra del mateix nom. El primer dia de festes de Moros, Cristians i Contrabandistes, és habitual pujar fins aquesta ermita en romeria a recollir a la Santa per a l’inici de les festes.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva reposa amb honors l'escultura de l'acadèmic Maravall

La Presidenta de la Confraria i Junta de Festers de Santa Bàrbara, Inma Villar, afirma la necessitat d’adequació de l’esmentat tram que embellirà encara més la pujada a l’ermita, sobretot, en vistes a l’arribada de les pròximes festes de Moros, Cristians i Contrabandistes de la població, a principis de desembre.

La inversió que destinarà l’ajuntament per a aquesta obra ascendeix a un total de 25.452 euros i les obres s’han iniciat aquesta mateixa setmana, amb una previsió de 15 dies per a la finalització de la mateixa amb la intenció que estiga a punt abans de les festes d’aquest mateix any.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here