La Fira d’Ontinyent tindrà per primera vegada dos dies sense soroll per aproparla a persones amb TEA

0
2234
Els sorolls s'aturaran entre les 11 i les 14h del dilluns dia 18 i el diumenge 24

La iniciativa pretén fer més inclusiva la Fira de Novembre a les persones amb trastorns d’espectre autista

La Fira d’Ontinyent inclourà enguany dos dies «sense soroll» per fer-la inclusiva a persones amb trastorns d’espectre autista (TEA), diversitat funcional, així com també gent gran o a qui els moleste el soroll. Estos dies seran el 18 de novembre, dilluns de Fira, i el 24 de novembre, diumenge del segon cap de setmana, al qual cada any s’ofereix l’accés a les atraccions a preus populars.

En tots dos casos, de 11:00 a 14:00 hores, totes les atraccions de Fira romandran sense música ni soroll. La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, apuntava que «ja vam avançar que volíem fer una fira per a totes i tots, i en aquest sentit, pensem que és un gran avanç obrir-la a les persones amb TEA o amb circumstàncies on els sorolls forts siguen un problema per gaudir-la», manifestava.

El president de l’associació INCLOU-TEA, José Antonio Martínez, tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament i les regidories implicades, per la sensibilitat mostrada amb esta acció, demandada des del col·lectiu que encapçala. Martínez destacava que “per a INCLOU-TEA és molt important la implicació de l’Ajuntament d’Ontinyent en la tasca de conscienciació i coneixement del TEA en la societat ontinyentina. Visibilitzar el TEA fa la nostra societat més inclusiva”. La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, destacava per la seua banda que “el Govern d’Ontinyent sempre tracta de fer transversals a les diverses àrees els aspectes més importants de la gestió. Les polítiques socials sempre han estat un dels pilars bàsics de l’acció del Govern de Jorge Rodríguez, i aplicar un punt de vista social i integrador també a un esdeveniment com la Fira és un pas més en aquest camí», assenyalava.

El TEA es manifesta amb símptomes relacionats amb la interacció social, la comunicació i la falta de flexibilitat en el raonament i comportaments. Alguns dels xiquets i xiquetes afectats presenten una hipersensibilitat auditiva, la qual cosa fa que siguen extremadament sensibles a certs sons, sorolls forts, i fins i tot llums brillants. Amb aquesta iniciativa s’evita alterar l’impacte sensorial al qual queden exposats, creant un lloc més accessible, còmode i amable al qual les famílies amb fills amb TEA puguen acudir i gaudir de les atraccions amb tranquil·litat. Tant les regidores com el president d’INCLOU-TEA animaven a totes les famílies de persones amb TEA a les comarques veïnes a acudir i gaudir d’una Fira inclusiva com la d’Ontinyent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí