La Fira d’Ontinyent «més completa i inclusiva» atrau milers de visitants


0
2350
Fira d'Ontinyent

Tant públic com comerciants i hostelers valoren positivament les novetats introduïdes a l’edició d’enguany

Milers de persones de La Vall d’Albaida i totes les comarques veïnes participaven aquest cap de setmana de la Fira d’Ontinyent, en una edició, la del 601 aniversari, que ha estat qualificada com “la més completa” dels últims anys. Tant públic en general com comerciants i hostelers valoraven positivament els canvis realitzats a la disposició dels espais i les novetats introduïdes, com ara la “Fira Jove”, les activitats d’animació, la nova carpa gegant, l’oferta gastronòmica unificada en “OntiFira”, l’ampliació de “Firauto” o el “Dia sense soroll” del matí d’aquest dilluns.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “la bona acollida que ha tingut aquesta cita ha estat més forta que la baixada de temperatures, hem estat novament pol d’atracció per als i les visitants de les comarques veïnes i continuem avançant cap a una Fira que siga cada volta més altre motor d’activitat econòmica”, assenyalava. L’alcalde tenia paraules d’agraïment “per a totes les persones que han treballat dur perquè la Fira d’enguany fóra un èxit” i també per als efectius de seguretat “per aconseguir un cap de setmana amb zero indicències, el que tenint en compte el gran volum de gent que ha passat pel recinte i l’activitat que hem tingut és molt destacable”.

El President de l’Associació de Tallers d’Automoció de la Vall d’Albaida, Ximo Gramage, ha explicat que als 370 vehicles venuts a les 4 edicions anteriors s’estima que enguany s’ha afegit mes d’un centenar, destacant també que “hi ha molta gent que ja ve directament a comprar, que és el més positiu, però a més de les vendes directes s’ha assolit una cartera extensa de possibles compradors, cosa que també es important per al sector”, manifestava.

Pel que fa a la vessant comercial, Mª José Alhambra, presidenta de Comerç IN, explicava que «els resultats en venda han estat superiors als de l’any passat ja que enguany l’oratge si que ha acompanyat, ja que el fred no es perjudicial. Evidentment en funció de les ofertes especials s’ha venut més o menys, però el que està clar és que els canvis a la distribució han estat beneficiosos, ja que l’accés i eixida a la zona comercial és més fàcil i directa”, explicava.

Des del grup d’hostelers participants en “OntiFira”, Artur Roig exposava que “després d’uns anys sense participació hostelera a la Fira, s’hem unit per posar en comú una oferta conjunta i el balanç és positiu, la gent està contenta i els hostelers també ho estem», manifestava. Tant comerciants i hostelers com representants del sector del motor coincidien en destacar l’afluència de visitants no sols de veïns i veïnes de la Vall d’Albaida, sinó també de la Costera, la Safor o l’Alcoià.

Al marc de la programació d’estos dies de Fira, hui també s’ha celebrat el tradicional “Dia de la Bici” una activitat no competitiva que organitza tots els anys la regidoria d’Esports de l’Ajuntament amb la col·laboració del Club Ciclista Ontinyent. Com ja es va fer en edicions anteriors, el punt d’eixida era el C.C El Teler, on els participants iniciaven un itinerari de al voltant d’una desena de quilòmetres per tot el casc urbà. Entre els i les participants s’ha sortejat material esportiu que lliuraven el regidor de Seguretat, Pepe Gandia i la regidora de Transport, Imma Ibáñez.

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, coincidia en l’alcalde en agrair la implicació de tots els sectors econòmics i socials que estan contribuint a què entre totes i tots fem cada volta més atractiva la nostra Fira”, i animava als habitants de les comarques veïnes “a acompanyar-nos també aquest el proper cap de setmana i gaudir dels preus populars de les atraccions”.

Cal recordar que el proper cap de setmana, dies 22, 23 i 24 de novembre, la Fira d’Ontinyent romandrà oberta amb un 50% de descompte en les 40 atraccions mecàniques, uns preus especials que també oferiran algunes de les paradetes i llocs de venda que envolten el recinte firal. A més a més, el matí de diumenge 24 de novembre tornarà a ser “Dia sense soroll” a la Fira, per tal que xiquets i xiquetes amb trastorn d’espectre autista i persones a les que molesten els sorolls forts puguen gaudir també dels atractius de la Fira d’Ontinyent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here