La Fira d’Ontinyent 2021 reprendrà “la filosofia i les ganes” de l’edició del 600 aniversari

0
3346
La Fira de Novembre tornarà a Ontinyent.

Els concerts i actuacions musicals augmenten a 11 i comptarà amb espais diferenciats per a les atraccions mecàniques, Firauto, Fira-Comerç i l’espai gastronòmic i musical Ontifira

La Fira d’Ontinyent reprendrà “la filosofia i les ganes” de l’edició del 600 aniversari, que va ser un punt d’inflexió, i que en 2019 es va veure continuat amb un salt de qualitat diferenciant espais ben definits que complementen la fira d’atraccions. Així ho destacava l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, en la presentació d’una edició que enguany tindrà per primera vegada una durada de 4 dies (del 19 al 22 de novembre) degut al trasllat d’un dels dies festius locals per la suspensió dels Moros i Cristians.

L’alcalde, que agraïa la participació en la presentació de representants de diverses entitats i associacions (ACIS Sant Rafel, SOC, Comerç IN, AHVAL, Associació de Tallers d’Automoció i el col·lectiu de Firers), apuntava que la fira de 2021 “repren 3 premises bàsiques de la fira del 600 aniversari: potenciar el sabor ontinyentí, impulsant un cap de setmana d’oportunitats per als establiments locals; afavorir la suma de sinèrgies i que aquest siga un projecte de ciutat, on involucrem a molta gent; i finalment que la fira puga ser un aparador on mostrar tot allò que tenim que oferir a les comarques veïnes”, assenyalava.

Quatre àrees diferenciades i més concerts

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, explicava que la Fira es dividirà en quatre àrees ben definides: la zona central d’atraccions mecàniques; la mostra de vehicles de Firauto; un espai dedicat al comerç local amb Fira-Comerç; i l’espai dedicat a la música i gastronomia a la zona d’estacionament de la Sala Gomis. Muñoz recordava que als darrers dies s’havien fet públics detalls de Firauto i dels 7 concerts de “Dones en la música” que complementaran l’oferta gastronòmica d’AHVAL, als que aquest entitat afegirà altres 4 mes, a càrrec de grups locals, sempre a les 20:30 hores: dijous 18 amb “Suite Rumba”, divendres 19 amb “Salida”, dissabte 20 amb “Hermano Salvaje” i diumenge 21 amb “Grupo Eñe”.

Muñoz també explicava que a l’igual que es va fer a la fira de 2019, hi haurà uns horaris específics de fira sense soroll per tant de fer la fira inclusiva amb les persones amb Transtorn d’Espectre Autista (TEA), diumenge i dilluns de 11:00 a 14:00 hores. Quant a l’acte inaugural, serà dijous 18 de novembre a les 19:00 hores a l’estacionament de la Sala Gomis, on es farà una representació històrica amb la col·laboració del Cronista Oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu i la coordinació de l’actor Rafa Miragall, vinculada al moment de la concesió a la ciutat del privilegi reial per organitzar la Fira. La representació donarà pas a l’actuació de La Trocamba Matanusca i una cercavila pel recinte firal i els voltants.

40 estands d’establiments amb variada oferta comercial

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, destacava la d’Ontinyent com “una fira global, on estan presents comerç, hostaleria, serveis i automoció. I una mostra de l’aposta del Govern Local per donar suport als diferents sectors econòmics, que mostraran la varietat d’atractius que té la ciutat en un aparador com aquest, obert a la ciutadania no sols d’Ontinyent sinó de les comarques veïnes”.

Dels 40 estands d’estabilments de comerç i hostaleria participants, Úbeda explicava que hi haura de productes molt diversos, com moda i complements, telefonia mòbil, sabateries, alimentació o floristeries, entre d’altres). A més a més, cada associació disposarà d’una carpa individual on es mostrarà la resta de comerços associats que no estan presents amb carpa pròpia a la Fira. Úbeda recordava que “Fira-Comerç” romandrà oberta de dijous 18 a dilluns 22 a l’Avinguda Benicadell de 10:30 a 14:00 i de 16:30 a 21:00 hores; “Firauto” es podrà visitar de divendres 19 a diumenge 21 a l’Avinguda d’Albaida, de 10:00 a 22:00 hores; i “Ontifira-Música i Gastronoma” obrirà les portes de dijous 18 a dilluns 21, al pàrquing de la Sala Gomis de 12:00 a 00:00 hores.

Més de 30 atraccions mecàniques i 50 paradetes al recinte

Des del col·lectiu de firers, el seu President, Juan Antonio Almazán, agraïa en primer lloc a l’Ajuntament “la seua incondicional colaboració”, i explicava que es comptarà amb més d’una trentena d’atraccions mecàniques, de les que almenys 14 seran específiques per als xiquets i xiquetes. Igualment, es comptarà amb 50 paradetes que inclouran casetes de tir, xurreries o un bingo, entre d’altres. Almazán recordava que hi haurà preus reduits per a l’alumnat que participe a les visites escolars del matí de dijous 18, així com per a totes i tots els visitants que acudisquen en el cap de setmana posterior al de Fira, al qual les atraccions romandran al recinte.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí