La Fira de Xàtiva tindrà per primera vegada un ‘dia sense soroll’

CaixaBank - MyBox

0
862
Imatge de la presentacio de la Fira de Xàtiva 2019

Tindrà lloc el dia 19 d’agost i es fa a proposta d’Axatea, associació de familiars de persones amb trastorn de l’espectre autista

Cap tipus de música a les atraccions, ni al reial de la Fira entre les 10 i les 20h, és a dir, un ‘dia sense soroll’ per fer així una fira “inclusiva”. Aquesta és una de les novetats més cridaneres de la Fira de Xàtiva 2019 i que es durà a terme a proposta de l’associació de pares i mares de fills amb trastorns de l’espectre autista, AXATEA. Esta experiència tindrà lloc el dia 19 d’agost, i el que es pretén és que aquestes persones, que tenen problemes com a conseqüència del soroll, puguen gaudir també d’un dia a la Fira de Xàtiva com es mereixen.

La proposta ha sigut presentada aquest dijous dins la programació oficial de la Fira d’Agost 2019, amb la presència de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la reina de la Fira Laura Vidal i el regidor Pedro Aldavero. L’acte ha servit per anunciar alguns canvis que busquen millorar l’experiència firera.

«S’ha fet un esforç per tal d’aconseguir millores tant en seguretat com en accessibilitat, per tal que discórrer per la fira siga més senzill i més còmode» ha explicat Cerdà, qui també ha manifestat que es mantindran els cinc espais escènics consolidats en anteriors edicions. L’alcalde de Xàtiva també ha comentat que el mercat valencià passarà a la Glorieta de José Espejo, on s’espera que es consolide i siga atractiu per tothom. Com a conseqüència, l’espai multimèdia passa a la plaça Santa Anna.

S’ha ampliat l’espai destinat a la Fira d’Automoció, que s’estendrà fins ocupar part del carrer Acadèmic Maravall, i s’instal·larà una nova carpa en la zona de la Fira de Bestiar per als espectacles eqüestres. Hi haurà un altre castell de focs artificials, a més dels ja tradicionals d’inauguració i cloenda. Es dispararà a la una de la matinada del dia 19 d’agost. A més a més, l’ornamentació lumínica s’estendrà també a l’avinguda de Selgas.

Per la seua banda, la reina de la Fira, Laura Vidal Martí, ha declarat que «tinc moltes ganes de conéixer la fira d’aquest any, tots els actes i vore-la des d’aquest punt de vista. En definitiva, tinc moltes ganes de viure-la». Finalment, el nou regidor de Fira i Festes, Pedro Aldavero ha manifestat que afronta el repte d’aquesta nova delegació amb moltes ganes, il·lusió i confiança amb l’equip d’organització de la Fira d’Agost.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here