La Fira de Xàtiva comença el seu primer dia amb una vintena d’actes

CaixaBank - MyBox

0
453

El concert de Carlos Baute, amb entrada gratuïta, obrirà les seues portes a les 21.30 hores, hora i mitja abans de l’inici del concert

Demà dijous 15 d’agost, la Fira de Xàtiva viurà un dia vibrant, gràcies als més de vint actes programats per fer d’aquest dia de la Fira un dia complet i entretingut per tothom.

Com tots els dies, l’apertura del Recinte del Bestiar serà a les 9 hores. Un hora després, a les 10 hores, es realitzarà fins les 14 hores la 44 edició del concurs de Tir i Arrossegament, que tractarà proves d’una, dues i tres haques en diferents categories. Aquestes proves seran puntuables per a la lliga de la Federació Valenciana de Tir i Arrossegament.

Per altra banda, a les 10 hores es realitzarà un dels actes més representatius d’aquesta tradició, el 68 trofeu de velocitat de la Fira d’Agost, que organitza el Club Moto Ruta Xàtiva, amb eixida i arribada a l’Avinguda República Argentina amb les categories de 80 cc GP i Sèries, Clàssiques B i C i Supermotard.

A les 10 hores es produirà l’apertura de l’Espai Multimèdia que s’ubica al carrer i la plaça Santa Anna. També, a la mateixa hora, es jugarà la simultània d’escacs a 25 taulers, organitzat pel Club d’Escacs La Primitiva Setabense, a càrrec d’un gran mestre de categoria nacional al Reial de la Fira i d’altra banda, s’obrirà en front de la oficina d’informació de la Fira, fins les 14 hores, l’espai Dona’t a Conèixer on es realitzaran activitats informatives per donar a conèixer la tasca d’aquesta entitat.

A les 11 hores es farà una exhibició de crossfit que organitza Avanza Fitness al Reial de la Fira i a les 12 hores hi haurà un espectacle eqüestre pels alumnes del Centre Hípic La Font del Saladrar al recinte de la Fira del Bestiar.

Passant pel món de l’art, a les 12 hores tindrem la inauguració de la exposició de fotografia 65 saló local de fotografia: blanc i negre, color i Fira que organitza AFSA fins al 13 de setembre al pati Cobert de la Casa de Cultura. Un quart d’hora després, a les 12.15 hores, s’inaugurara l’exposició de pintura del premi de pintura Juan Francés, que exposarà les obres seleccionades fins al 13 de setembre a la sala de columnes de la Casa de la Cultura. Per últim, a les 12.30 hores a la Sala d’exposicions de la primera planta de la Casa de Cultura es podrà veure la mostra de pintors i escultors de Xàtiva que romandrà oberta fins al mateix dia que les dues anteriors.

Seguint el matí, a les 13 hores hi haurà una animació musical al reial amb la colla de Dolçaines i Percussió La Socarrà a l’avinguda Selgas del reial de la Fira. A les 14 hores, com marca la tradició, es dispara la Mascletà preparada per Pirotècnia TAMARIT al Jardí de la Pau.

Ja per la vesprada, de 17 a 20 hores s’efectuarà el 44 concurs de Tir i Arrosegament seguint amb l’actuació d’aquest matí al Recinte Fira del Bestiar. A les 19 hores, al mateix lloc, es realitzarà una exhibició eqüestre que organitza l’Ajuntament de Xàtiva juntament amb el Centre Hípic la Font del Saladrar. I a les 20 hores es produirà l’exhibició de Fitkid amb una masterclass a càrrec de Cubbà que organitza Acrodance Xàtiva al Reial de la Fira.

Ja per la nit, a les 23 hores començarà la Nit de Sainets que serà una actuació dels grups de teatre valencià de la falla Espanyoleto i la Falla San Feliu a la Glorieta José Espejo.

Per altra banda, al camp Murta a les 23 hores començarà el concert de Carlos Baute «De amor y dolor», un acte d’entrada gratuïta on s’obriran les portes un hora i mitja abans de l’inici del mateix. També a la mateixa hora a la Plaça de la Seu i patrocinat per Pro 21, començarà el 24 Festival de la Cançó on Andreu Valor presenta «Poemitza’t» amb convidats com Pep Gimeno «Botifarra», Hilari Alonso i Pere Rodenas, Mireia Vives, Francesc Anyó i Borja Penalba.

Per últim, a les 22 hores hores fins les 3 hores, es gaudirà a l’Auditori del Jardí de la Pau de la segona nit del Festival Al Ras amb Jazz Woman com cap de cartell i la participació dels grups locals: DJ David Párraga, Orígens i DJ Pablo Grimaltos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here