Els contractistes consideren que l’hospital d’Ontinyent, el primer públic licitat en 12 anys, és massa barat

  0
  1121
  Jorge Rodríguez i Ana Barceló, alcalde d'Ontinyent i consellera de Sanitat

  Fecoval afirma que el preu de licitació, de 26,3 milions d’euros, està un 50% del seu preu de mercat

  A la Federació de Contractistes d’Obra Pública (Fecoval) no li sembla equànime el preu pel qual s’ha licitat el projecte del futur hospital d’Ontinyent, li sembla massa barat i assegura que està a meitat de preu real de mercat. El d’Ontinyent és el primer hospital públic licitat en 12 anys, els últims van ser els de Llíria i Gandia, licitats en 2006 i inaugurats en 2015 a les portes de les eleccions, mentre que el d’Ontinyent va ser licitat el 7 de desembre de 2018 per 26.275.913,73 euros (sense IVA), i està prevista la seua obertura en 2022.

  Fecoval ha assegurado estar «profundament preocupada per la deriva de l’administració autonòmica en la valoració de les obres que licita», i ha destacat que a aquest concurs únicament s’ha presentat una empresa, OHL, que va presentar una oferta de 25,24 milions (sense IVA). Els contractistes afirmen que aquest fet «llepe l’atenció atés que en situació normal, i davant la poca licitació pública existent a Espanya i en la Comunitat Valenciana, hauria d’haver-se produït un al·luvió d’ofertes».

  Fecoval assegura que la licitació està «molt per davall del preu de mercat», arribant a situar-lo prop del 50% de baixa. A més se sorprenen que OHL «haja sigut capaç de proposar una oferta, llevat que cometera un error», arribant a afirmar que»l’obra serà impossible d’escometre pel preu oferit o suposarà unes greus pèrdues per a l’empresa que l’execute».

  Amb aquesta licitació Fecoval afirma que la Generalitat Valenciana «que proclama governar per a les persones, mostre tan poca sensibilitat amb les empreses i les persones que treballen en el sector de l’obra pública, que suma 70.000 llocs de treballs en la Comunitat, i que considere que aquests treballadors i les seues famílies no meresquen la protecció de les seues ocupacions o rebre sous dignes pel seu treball». Així arriba a acusar a la Generalitat que amb aquests preus està «fent-se còmplice de la precarització de l’ocupació,contravenint fins i tot les seues pròpies lleis».

  Els contractistes arriben a insinuar que es realitza la licitació baixa «deliberadament amb la intenció que el concurs quede desert per a adjudicar-lo tot seguit de manera discrecional al seu ‘supòsit’ mig propi, l’empresa Tragsa, actuació que ja va realitzar una altra Conselleria recentment i que es troba denunciada en els jutjats».

  Finalment conclouen que «és necessari que algú amb autoritat pose ordre de manera immediata en aquest i altres atropellaments que aquest sector ve patint repetidament».

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí