La “fava” del Poble Nou de Benitatxell arriba a l’alta cuina en MitjafavaFest’19

0
1052
Un dels moments de la visita.

Les “faves” del Poble Nou de Benitatxell han arribat a l’alta cuina i a un dels restaurants que abanderen la gastronomia de proximitat i del territori.

Els agricultors poblers han estat en el ‘Bon Amb’ d’Alberto Ferruz, un xef que compta amb dues estrelles Michelin i tres sols Repsol. El xef presentarà una tapa feta amb “fava poblera” el pròxim 7 d’abril a les 12 hores en la Plaça de les Pesqueres, dins la Festa del Vi i la Fava del Poble Nou de Benitatxell.

El xef ha destacat que és un producte ple de possibilitats culinàries i que respon perfectament a la seva filosofia de cuina de proximitat i de traslladar directament als fogons de l’alta cuina allò que es conrea en el bancal i que arriba amb tota la seua frescor.

Aquest any s’amplia a una setmana, del 29 de març al 7 d’abril, i passa a dir-se MitjafavaFest’19, amb una ambiciosa programació que inclou un festival de rock, tastos, gastronomia, etnoliteratura i rutes d’agroturisme organitzades per la regidora de Festes i Promoció Econòmica, Maite Roldán. Ella junt amb l’alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Miguel Ángel García; i el regidor de Cultura, Jorge Pascual; també han assistit al moment d’entrega.

Els agricultors comencen just ara a recollir el fruit del seu “favar”. Ja estan recol·lectant les faves que van plantar per Sant Francesc (4 d’octubre). Mentre altres pobles intenten recuperar camps de cultiu abandonats i no perdre del tot la seua rica herència agrícola, este municipi manté una viva tradició de llauradors que cuiden els bancals que hui són un tresor de ruralitat i paisatge.

La “Mitjafava Fest”, que aquest any incorpora moltes novetats, reforça l’autoestima d’aquests agricultors i reivindica el seu treball, dur i silenciós però “tremendament important per a mantenir l’essència d’aquest poble”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ve-la Luz, Basurama i Casal Cultural Jaume I són els guardonats en la XXVI edició del Premis d’Honor Vila de Pedreguer

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here