La falta de connexió ferroviària impedeix que el port de Sagunt siga el millor d’Espanya de tràfic de cotxes

0
2221
Sagunt és un dels principals ports del tràfic marítim de cotxes

Segons l’informe anual de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC) el port de Sagunt es troba en primera posició però empatat amb els ports de Santander y Pasajes

Segons l’Informe Anual de Valoració de la Logística Marítim-Portuària en el tràfic de vehicles aque elabora cada any l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC), el port de Sagunt seria el més valorat si no el pernalitzara la falta d’accessos ferroviaris. Desta forma esta primera posició la comparteix amb els ports de Santander y Pasajes la qualificació com millors ports espanyols en tràfic comercial de vehicles.

L’informe destaca la seua accessibilitat per carretera, l’agilitat en la gestió per a assignació de zones de dipòsit en les terminals o la flexibilitat en la disponibilitat d’horaris no habituals.

Tal com reflecteixen les dades de l’informe, el Port de Sagunt es consolida com un dels principals nodes logístics d’Espanya per al tràfic d’automòbils. Amb una puntuació de 4,2 sobre 5 (mateixa valoració que en l’informe de 2016), el Port de Sagunt és per a les principals empreses automobilístiques, un dels ports capdavanters a Espanya en trànsit de vehicles.

Valoracions informe ANFAC

L’informe, basat en les valoracions de les 16 empreses automobilístiques associades a ANFAC, penalitza en gran manera al Port de Sagunt per no comptar amb accés ferroviari. Sense aquesta penalització, tal com reflecteix l’informe, el Port de Sagunt se situaria en solitari en el cap dels ports espanyols en trànsit de vehicles amb una puntuació de 4,7 sobre 5. Malgrat açò, el document valora positivament la inversió de 31,5 milions aprovats al juliol de 2017 per a dotar d’aquests accessos al Port de Sagunt. Un projecte que està previst que s’execute en els pròxims 3 anys. Tal com assenyala el document elaborat per l’associació nacional de fabricants d’automòbils.

A més, l’informe de la ANFAC reconeix amb la màxima puntuació la proactividad del Port de Sagunt, així com la flexibilitat dels serveis prestats, aspectes considerats de gran importància per als fabricants d’automòbils de cara a resoldre problemes dins del port i poder adaptar els serveis contractats a les seues necessitats sense que supose un extra-cost.

D’altra banda, l’engegada de cursos formatius per a conscienciar i formar als treballadors en la correcta manipulació dels vehicles, així com d’auditories tant internes com a externes, són aspectes molt valorats en l’informe. Així mateix, l’accessibilitat per carretera, l’agilitat en la gestió per a assignació de zones de dipòsit en les terminals o la flexibilitat en la disponibilitat d’horaris no habituals són índexs molt positius per al Port de Sagunt.

En matèria de millora, l’informe assenyala la necessitat d’agilitar els processos duaners o la millora de la senyalització en les àrees de dipòsit.

Trànsit de vehicles

Durant 2017, el Port de Sagunt va experimentar un creixement del 40,24% en tràfic d’automòbils, superant els 270.000 vehicles canalitzats i situant-se com el 5º port d’Espanya en aquest tipus de mercaderies. A més, en matèria de import-export, el Port de Sagunt va exportar durant 2017 un 45% més que l’exercici anterior, superant els 165.000 vehicles. Una xifra que representa més 67% del tràfic total de vehicles canalitzats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí