La Falla Sant Joan d’Alzira, premiada en la XV Gala Solidària


0
1188

El dia 5 de maig va tenir lloc a Valencia la XV Gala Solidaria organitzada per l’ONCE i Junta Local Fallera de Valencia en l’Aula magistral del Palau de les Arts Reina Sofia.

En l’acte va resultar premiada la Falla Sant Joan d’Alzira per el seu projecte solidari “Cada mes un xicotet gest”. Esta comissió, la més veterana d’Alzira, porta quatre anys acudint a l’acte i per fi, aquest any ha resultat premiada.

Enguany ha estat l’edició en la que més falles han participat: un total de 37 comissions de tota Valencia. D’entre les que sols eixiren cinc falles premiades després de la deliberació del jurat.

Des del mes de maig del 2017 i fins al mes de desembre la Falla Sant Joan ha realitzat actes solidaris com recollida de roba, de joguets, de material escolar, de llibres i pinso per a animals. En el mes de setembre organitzà una pel·lícula a favor de Amnistia, una obra de teatre a favor d’una associació de refugiats i en el mes d’octubre un concert a favor d’Aspanion així com, juntament amb la resta de falles del sector organitzaren una donació de sang. Les entitats afavorides pels actes d’aquesta comissió han sigut, entre altres: Càritas Sant Joan, Càritas Santa Catalina, Lacua,  Aida&Book o Balloona Matata.

Acabaren les activitats en el mes de març, afegint la integració i accessibilitat als monuments. A més de poder-se llegir en Braille la crítica, permetia l’accés a persones amb mobilitat reduïda així com poder-se tocar.De la gala la conclusió més clara és constatar el fet que les falles no són solament festa, sinó que poden comportar molt més, com la integració, solidaritat i altruisme. Tenen un poder enorme per millorar la societat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here