La factoria Ford d’Almussafes torna a l’activitat a mig gas després de l’ERTO pel coronavirus

0
2595
Planta de Ford d'Almussafes.

Després de set setmanes de paralització tornaran als seus llocs 4.400 treballadors, el 60% de la plantilla

La planta valenciana de Ford torna a l’activitat productiva després de set setmanes amb les seues instal·lacions paralitzades, a les quals aquest dilluns acudeixen 4.400 treballadors, el 60% de la plantilla.

La volta gradual a la producció s’ha traduït en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causes organitzatives i productives, que deriva del ERTO per força major aplicat durant l’aturada i que s’inicia aquest diumenge a les 22 hores.

Es tracta del sisé expedient de regulació d’ocupació en dos anys per als empleats de la companyia automobilística, i s’ha signat amb les mateixes condicions salarials que l’anterior.

Els treballadors que s’incorporen aquesta nit corresponen a dues plantes de la factoria i a manteniment, i demà dilluns es faran dos torns. En total, seran 4.400 empleats els que reprenguen el treball, d’una plantilla de 7.300, segons ha detallat a EFE el president del Comité d’empresa, Carlos Faubel.

Al llarg de juny tornaran a la factoria uns 1.400 treballadors i amb això s’espera que en aqueix mes es recupere tota l’activitat de fabricació de vehicles.

Amb l’arrencada el 18 de maig de la planta de motors, els treballadors que s’incorporen el mes de juliol, uns 700, seran d’aquesta planta.

Amb aquesta programació, s’ha previst un ERTO des de hui fins al 31 de juliol, un trimestre en el qual es preveu que tota la plantilla torne a estar en actiu.

No obstant això, la planta d’Almussafes té pendent la negociació d’un expedient d’acomiadament de 410 afectats davant la baixada de la producció, d’uns 100 cotxes diaris, malgrat l’èxit del llançament del Kuga i de les bones expectatives per a aquest model.

Segons Faubel, és possible que la setmana pròxima comence la negociació d’aquesta mesura.

A partir d’ara els treballadors hauran de portar màscara higiènica que serà facilitada per la companyia en pujar a l’autobús o a l’entrada, on se li prendrà la temperatura i hauran d’entregar el certificat d’un test d’autoavaluació sobre símptomes, confirmació del virus en els últims catorze dies o convivència amb contagiats.

Els treballadors han rebut una guia que inclou totes les consideracions que hauran de tindre en compte en el primer dia de treball, abans d’eixir de casa, durant el desplaçament al treball, i en l’accés al centre.

L’accés als vestuaris estarà restringit per a garantir la distància mínima de 2 metres, per la qual cosa hauran d’acudir a treballar vestits amb la roba de treball, i podáán accedir a ells els col·lectius que, per la seua mena d’activitat, requereixen canviar-se la roba a la finalització de la jornada.

L’empresa posarà rutes d’autobusos addicionals per a garantir el percentatge màxim d’ocupació estipulat i en cas d’anar en vehicle propi podran viatjar un màxim de 2 o de 3 passatgers segons la capacitat.

Les dutxes, en tractar-se d’un focus potencial d’infecció, estaran deshabilitades temporalment, i les fonts d’aigua s’han deixat fora de servei.

El servei de menjadors oferirà menjar per a portar i no es permetrà consumir els aliments en les taules del menjador.

Des de la paralització de l’activitat i durant el confinament, la planta ha dedicat part de les seues instal·lacions a fabricar màscares de protecció facial per a ús sanitari.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here