La Diputació de València invertirà enguany 10 milions a les localitats de la Costera i la Canal de Navarrés

0
1199
Els pressupostos es van presentar a la seu de la Mancomunitat a Xàtiva

El president, Jorge Rodríguez, anuncia l’assignació pressupostària per a ambdues comarques, en les quals la corporació porta invertits 34 milions d’euros en els últims tres anys

Les comarques de La Costera i La Canal de Navarrés rebran enguany al voltant de 10 milions d’euros de la Diputació de València, procedents del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) i altres línies d’inversió com el Fons de Cooperació Municipal, el Pla de Camins, el Pla d’Ocupació i ajudes per a cobrir els danys causats per les pluges. En paraules de Jorge Rodríguez, “aquestes ajudes demostren que, governe qui governe la Diputació, cada comarca pot i deu rebre el que li correspon sobre la base de criteris objectius, sense necessitat de recórrer a cap tipus de besamans”.

El president de la Diputació ha assegurat aquest dilluns en la seu de la Mancomunitat La Costera-Canal que “l’aposta pel municipalisme es va a mantenir fins a l’últim minut de la legislatura”, com demostren les inversions a la Costera, amb 21 milions d’euros de fons provincials rebuts en els últims 3 anys, i a la Canal de Navarrés, on les ajudes de la Diputació en aquest període sumen 12,5 milions d’euros.

Rodríguez, acompanyat pel diputat i ex alcalde de Chella, Pablo Seguí; l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà; i la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Vallada, María José Tortosa; al costat dels alcaldes d’Énguera, Óscar Martínez; Llanera de Ranes, Antonio Vicente Lluch; Rotglà i Corbera, Amador Climent; Novetlé, Rafa Vila; i l’ex alcalde de L’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero; ha posat en valor “un pressupost que multiplica per quatre la inversió en serveis socials per als municipis de menys de 10.000 habitants”.

El president de la Diputació ha insistit a més en el caràcter municipalista de la gestió provincial i els comptes per al present exercici. “Els ajuntaments reben més diners que mai i aquestes ajudes reglades poden destinar-les al que realment necessiten, sense rastre de clientelisme”, ha assegurat Rodríguez.

6,5 milions per a la Costera

Referent a la Costera, Jorge Rodríguez ha anunciat unes inversions de 6.526.000 euros per a enguany, amb 4,1 milions del SOM; 948.000 euros del Fons de Cooperació Municipal, 707.000 del Pla de Camins, 400.000 euros del Pla d’Ocupació i 334.000 euros en ajudes per a cobrir els danys causats per les pluges.

Rodríguez ha comparat les inversions de la corporació a La Costera els anys 2014 i 2015, amb prop de 9 milions d’euros, amb les dels dos primers anys de la present legislatura, en els quals la Diputació ha destinat 14.400.000 euros a la comarca, destacant l’aportació d’uns PPOS que s’han duplicat i del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS), que ha permès executar desenes d’obres en els municipis de La Costera que, “de no haver-se destinat a les persones, eixos diners haurien acabat en els bancs”.

En aquest sentit, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha celebrat “el canvi del model de gestió en la Diputació”, que està invertint més diners en el municipi i en la comarca “que en temps d’Alfonso Rus, quan era alcalde d’aquesta ciutat”. “I no solament açò, sinó que a més es respecta la nostra autonomia i no se’ns obliga a invertir en programes predisenyats per la pròpia diputació”, ha afegit l’alcalde de la capital de La Costera.

El triple d’ajudes per a la Canal

En la comarca de la Canal, la Diputació de València ha invertit 9,5 milions d’euros entre 2016 i 2017, més del triple dels 3 milions concedits a la comarca per la corporació en els anys 2014-2015. A aquestes ajudes cal sumar els 3.080.000 euros pressupostats per a enguany, més les inversions que pot deixar en la comarca el Pla Contra la Sequera o el programa de recuperació de patrimoni.

Entre aquestes partides destaquen els 2 milions del SOM, els 480.000 euros del Pla de Camins i un poc més de 200.000 euros per a cobrir danys causats per la pluja. En l’històric de les inversions de la Diputació en la Canal de Navarrés durant la present legislatura també es troben els IFS creats per Rodríguez per a destinar als municipis el romanent que d’una altra manera acabaria amortitzant deute, amb una dotació global d’1.800.000 euros amb els quals s’han reparat carrers, renovat espais verds i instal·lacions esportives i rehabilitat edificis públics, entre altres actuacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here