La Diputació regularitza el proveïment d’aigua per a impulsar el desenvolupament industrial en la Ribera

0
1384
Consell d'Administració d'Egevasa

La Comissió de Medi Ambient i Infraestructures aprova la signatura del conveni entre la corporació i la nova comunitat d’usuaris Al-ma’an que formen Picassent, Almussafes, Benifaió, Alginet i Sollana

La Comissió de Medi Ambient i Infraestructures de la Diputació de València ha donat llum verda a la signatura del conveni amb la Comunitat d’Usuaris de Proveïment d’Aigua Potable Al-ma’an, que d’una banda garantix el manteniment del servei per part de la corporació provincial, conduint l’aigua des dels pous fins als depòsits de Picassent, Almussafes, Benifaió, Alginet i Sollana, i per altra banda, no menys important, permetrà el desenvolupament urbanístic i industrial d’estos municipis i les seues comarques.

En paraules del vicepresident, diputat d’Infraestructures i responsable del Consell d’Administració d’Egevasa, Rafa García, “l’aprovació definitiva d’este acord permet solucionar una situació de bloqueig de plans industrials i residencials que estos municipis venien patint en els últims 20 anys, al no disposar de la certificació que exigix la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a desenvolupar els projectes inclosos en els plans generals dels ajuntaments”.

Amb un informe favorable de Secretaria, la Diputació portarà l’aprovació d’este conveni al ple del pròxim dilluns 30 de desembre, amb el vistiplau de tots els grups. L’acord, que “millora la gestió pública en la prestació del cicle de l’aigua”, serà traslladat als ajuntaments, que ja van fer la seua part constituint-se en Comunitat d’Usuaris, i a la CHJ, que haurà de formalitzar la concessió dels cabals als municipis perquè puguen desenvolupar els seus projectes en l’àmbit urbanístic i industrial.

Creixement industrial

Des de principis dels 90, la Diputació s’encarrega del servei de proveïment d’aigua en alta a estos municipis, a través de l’empresa Egevasa, amb majoria de capital públic. El servei consistix en la captació de l’aigua en dos pous perforats per la corporació en el Barranc Fons de Picassent, la seua posterior adequació i el lliurament de la mateixa als depòsits municipals des dels quals es distribuix als usuaris.

Entre els usuaris trobem importants zones industrials com el polígon Joan Carles I d’Almussafes, la mateixa Ford i el polígon La Coma de Picassent, així com el Centre Penitenciari, la urbanització Sierramar i el centre de menors Rei Jaume I, situats en terme de Picassent. També reben l’aigua d’estos pous els municipis d’Alginet, Almussafes, Benifaió i Sollana i el camp de golf Els Foressos.

Tots estos espais continuaran comptant amb el proveïment d’aigua en alta de la Diputació, com a primer punt de l’acord que s’aprovarà en el ple provincial i que inclou un segon punt amb el conveni que desbloqueja el desenvolupament urbanístic i industrial d’Almussafes i Beniafaió, així com de la resta de municipis de La Ribera afectats.

Amb anterioritat, Egevasa ja va intentar sol·licitar la concessió de cabals per a este sistema, si bé la CHJ no va aprovar la sol·licitud, i va instar a tramitar-lo pel procediment que finalment s’ha seguit. Al novembre de 2017 la Diputació va iniciar els contactes amb els municipis afectats per a desbloquejar la situació, la qual cosa comportava que estos cediren a la corporació provincial les instal·lacions hídriques que conformen el sistema en alta perquè la Diputació impulsara el procés de regularització que culmina ara, donant resposta a les exigències de la CHJ amb la creació d’una Comunitat d’Usuaris que va veure la llum a l’abril d’este mateix any.

El diputat d’Infraestructures i president del Consell d’Administració de Egevasa, Rafa García, el resumix d’esta manera: “estos municipis han tingut i continuaran tenint garantit el proveïment d’aigua en alta, però es tractava de donar solució a una cosa igualment important per al seu futur com és el creixement de les poblacions i dels recursos industrials que generen ocupació”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí