La Diputació presenta el llibre «Elca. Feliz vida» en homenatge del poeta d’Oliva Francisco Brines

0
5775
Oliva
Un dels moments de l'acte.

L’Elca, el xicotet paradís de l’interior d’Oliva i el fill predilecte de la ciutat, Francisco Brines, van protagonitzar de nou un acte literari en el Centre Cultural de La Beneficència de València. El motiu va ser la presentació del llibre “Elca. Feliz Vida” al que assistiren com a representants de la ciutat, la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell, i el regidor de Turisme, Kino Calafat, així com altres companys i companyes regidores de la corporació municipal.

L’acte, organitzat per la Diputació de València, va comptar amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig, i del president de la corporació provincial, Toni Gaspar, qui va presentar l’esdeveniment. Segons paraules del mateix president Puig “aquest llibre és un regal per a totes i tots. Per la seua estima en cada pàgina, pel seu valor emocional i per ser un recordatori a una de les figures més emblemàtiques de la literatura del nostre país, el nostre premi Cervantes 2020, Francisco Brines”.

Per la seua part, Gaspar va posar en relleu la importància de preservar els nostres referents culturals i per aquest motiu, aquest llibre serà un «regal oficial que oferirem a totes les visites oficials des de les institucions valencianes com a record. I ho fem convençuts que aquest serà un record inoblidable i que convida al fet que moltes persones vulguen conéixer el paradís natural, artístic i literari que significa l’Elca», va explicar el president de la Diputació de València.

La presidenta de la Fundació Francisco Brines, Mariona Brines, i la directora executiva de la Fundació, Àngels Gregori, també estigueren presents en l’acte de presentació del llibre i manifestaren la seua gratitud per continuar aquesta tasca d’immortalitzar el llegat de l’autor de “El otoño de las Rosas” o “Las Brasas” entre altres obres. Gregori va afegir que “és molt important perquè dona continuïtat i augmenta l’estreta relació entre Brines i el paisatge». «Que artistes de l’alçada de Bleda i Rosa, hagen realitzat aquest treball al voltant d’un dels espais escrits més importants dels nostres dies, reforça i augmenta i dimensiona encara més el significat de l’Elca», apuntava l’escriptora d’Oliva.

A més, Gregori va destacar que “Bleda i Rosa són dos dels artistes més importants d’aquest moment, Premis Nacionals de Fotografia, i han sabut captar l’essència de l’Elca en la dimensió que Brines també l’observava i l’escrivia, amb les seues llums i les seues ombres, però sobretot, des de la naturalitat més humana, fugint de qualsevol ornamentació”, va concloure la directora de la Fundació.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí