La Diputació invertix 34,9 milions d’euros en el Camp de Túria fins a 2018

0
1289
Un dels moments de l'encontre.

Les inversions que han rebut els municipis del Camp de Túria durant la nova etapa de la Diputació de València s’eleven fins als 34,9 milions d’euros, un 46,2% més que el que van percebre els municipis de la comarca durant la legislatura anterior.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha assenyalat durant la roda de premsa que s’ha celebrat al castell de Bétera, junt amb l’alcaldessa del municipi, Cristina Alemany, que «la nova forma de treballar de la Diputació ha permés que arriben més recursos a tots els Ajuntaments de manera més transparent i amb independència del seu color polític».

La vicepresidenta de la institució provincial ha fet balanç de la gestió que s’ha realitzat a la Diputació en la nova etapa, i ha explicat que «aquest augment dels recursos que arriben als municipis respon a la nova política de la Diputació per a distribuir els seus fons amb criteris d’objectivitat i equitat».

Segons ha afirmat Amigó davant de les alcaldesses i alcaldes de la comarca que han assistit a l’encontre, «la nova forma de treballar a la Diputació de València ha consistit en anar acabant amb la pràctica dels convenis singulars fins fer-los desaparèixer en l’actualitat, ja que hem passat de 34 milions d’euros repartits d’aquesta manera en 2014, a solament 800.000 en 2019».

Cristina Alemany, alcaldessa de Bétera, ha agraït a Maria Josep Amigó la seua assistència, i ha expressat la seua satisfacció pels nous criteris que segueix la corporació provincial en el repartiment de les ajudes: «S’ha passat d’un atorgament de les inversions de la Diputació més subjectiu, a un en el que es marquen criteris». L’alcaldessa ha prosseguit que «es tracta de criteris socials, demogràfics, econòmics, mediambientals, que eviten per tant la discrecionalitat, i això ha suposat que ens pugam beneficiar moltes més localitats de la província de València».

Els municipis del Camp de Túria han rebut en el que va de legislatura 34.893.510 euros, a falta de sumar les inversions del proper exercici 2019. Això suposa un augment del 46,2% respecte al que es va destinar des de la corporació provincial en l’anterior legislatura, 23.865.559 euros, i una inversió per habitant de 224,76 euros, a diferència dels 156,83 dels percebuts entre 2011 i 2015.

En quant a la partida d’inversió en educació pública, els distints programes de la Diputació per a la millora de les escoles públiques d’infantil i primària, així com de les escoletes infantils municipals, han comptat amb uns fons d’1.066.000 euros. Aquests diners han servit per condicionar 3 CEIPS de la comarca i també per millorar 12 espais educatius municipals de la comarca.

Tres anys de col·laboracions entre administracions

La vicepresidenta de la corporació provincial ha subratllat davant dels mitjans que «la Diputació ha tingut com a primer objectiu seguir les polítiques del Botànic i, per això, ha col·laborat en diferents conselleries per a dur endavant inversions en temes tan importants com l’educació o els serveis socials».

La Diputació de València ha cooperat amb la Conselleria d’Educació, Investigació i Esports a través dels Plans Municipals de Manteniment d’Escoles de 2017 i 2018, amb el que es subvenciona la millora dels centres públics d’infantil i primària que no s’han pogut acollir al Pla Edificant de la Generalitat, i el Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals de 2018, que destina ajudes als municipis per tal d’adequar i condicionar els centres municipals públics d’educació no reglada (escoletes infantils, conservatoris de música i escoles d’adults).

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here