La Diputació i ajuntaments de la Canal i la Costera reforcen la seua col·laboració per a previndre incendis

0
400
Operaris de Divalterra usant una biotrituradora a Anna

El diputat Ramiro Rivera i el gerent de Divalterra van analitzar amb els alcaldes i alcaldesses la relació de treballs executats per les Brigades Forestals durant els últims mesos en els seus municipis

El diputat de Desenvolupament Rural, Polítiques contra la Despoblació i Prevenció d’Incendis, Ramiro Rivera, el gerent de Divalterra, Antonio Mas, i el cap de Servei de Brigades Forestals, Álvaro Escrig, han mantingut una reunió de treball amb alcaldes i alcaldesses de localitats de la Canal de Navarrés i la Costera.

En la trobada, celebrada en el Ecomuseo de Bicorb, es van tractar aspectes relacionats amb la gestió forestal i la prevenció d’incendis, amb la presència de tècnics i representants municipals de Bicorb, Bolbait, Xella, Estubeny, Anna i Quesa. Des de la direcció de les Brigades Forestals de Divalterra es va incidir en el procediment per a sol·licitar treballs de prevenció d’incendis de les brigades forestals de la Diputació.

En este sentit, ja es poden sol·licitar noves actuacions a través de la pàgina web de Divalterra. Per a facilitar la planificació dels treballs, l’entitat ha començat a remetre a cada ajuntament un informe sobre l’estat de les seues sol·licituds realitzades, que recull un resum de les peticions rebudes i l’estat actual d’atenció, així com els criteris establits per a la petició de noves actuacions.

Tallafocs en el camí Nero

Durant la jornada, es van visitar també els treballs d’obertura i repàs d’una àrea tallafocs en el terme municipal d’Anna i Estubeny, recolzada en un camí i amb 10 metres d’ample a cada costat. Esta actuació en el camí Nero està enclavada en una zona emblemàtica per al municipi, amb una alta afluència de visitants ja que dóna accés a alguns paratges naturals.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva acull una sessió del Pla de Dinamització Territorial de les Comarques Centrals sobre comerç

L’Ajuntament d’Anna va sol·licitar estos treballs en el camí Nero perquè l’impacte siga el menor possible en cas d’incendi i per a facilitar l’accés als mitjans d’extinció. Per part seua, Divalterra va veure la possibilitat de donar continuïtat als treballs i actuar a Estubeny, per la qual cosa es va posar en contacte amb l’ajuntament perquè sol·licitara l’actuació de les brigades i ampliar la faixa auxiliar en la part corresponent al seu terme municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here