La Diputació demanarà la transferència dels trams de titularitat local per a millorar la seguretat de ‘Quatre Camins’ a la Vall d’Albaida

0
850
Ple de la Diputació de València.

‘Quatre Camins’ és un eix vertebrador dels sectors agrícola i ramader de la zona, molt utilitzat pels veïns de Llutxent, Benicolet, la Pobla del Duc, Aielo de Rugat i Castelló de Rugat

27/gener/2021. La Diputació de València ha aprovat en el ple de gener una declaració institucional en la qual tots els grups amb representació en la corporació provincial es mostren d’acord en la rehabilitació i la millora de la seguretat del tram viari conegut popularment com ‘Quatre Camins’ a la comarca de La Vall d’Albaida.

Per a això, la Diputació iniciarà un expedient per a estudiar la incorporació dels vials afectats, pertanyents als ajuntaments de Llutxent, Benicolet, La Pobla del Duc, Aielo de Rugat o Castelló de Rugat i que han de passar a l’inventari de béns provincials prèvia modificació del Catàleg del Sistema Viari de la Comunitat.

La declaració llegida pel president Gaspar al final del ple insta a incloure l’actuació en la segona fase del programa de millora de camins d’interés territorial, donada la transcendència d’estos vials en la connectivitat dels citats municipis.

El tram de ‘Quatre Camins’ és un eix vertebrador dels sectors agrícola i ramader de la zona i cada dia connecta a més de 8.000 persones de les poblacions limítrofes, que reivindiquen actuacions de manteniment en estos vials que descongestionen el trànsit de la carretera general i resulten imprescindibles per a dos sectors que constituïxen un important motor econòmic a la comarca.

El canvi de titularitat dels trams municipals és el pas previ perquè la Diputació puga fer-se càrrec de ‘Quatre Camins’ i començar a treballar en la conservació i rehabilitació d’estes artèries viàries de La Vall d’Albaida, en una zona de concentració d’accidents a causa de les manques en el manteniment i la senyalització. En cas de sorgir algun contratemps en el procés de canvi de titularitat, la corporació provincial mantindrà en tot moment contacte amb els ajuntaments per a informar-los i tractar de solucionar-ho.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí