La Diputació demana la gratuïtat de la línia de tren Xàtiva-Alcoi fins que finalitzen les obres de millora

0
1438
Joan Sanchis, durant una intervenció en el ple de la Diputació.

La proposta de la Vall ens Uneix ha tingut el suport de PSPV i Compromís, mentre que en la petició d’explicacions pel tancament de medicina interna en l’Hospital d’Ontinyent el PSPV ha votat en contra

La Vall ens Uneix ha aconseguit que la Diputació de València done suport a les dues demandes que ha presentat al ple: d’una banda demanar a Foment la gratuïtat de la línia de tren Xàtiva-Alcoi, i d’una altra banda reclamar explicacions pel tancament de la planta de medicina interna de l’Hospital d’Ontinyent durant l’estiu.

Pel que fa a la gratuïtat de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi es demana fins que finalitzen les necessàries obres de millora de la línia. L’equip de govern provincial ha donat suport a la moció presentada per la Vall ens Uneix, que incorpora les esmenes del PSPV i Compromís i reclama l’execució prioritària del projecte d’Adif per a modernitzar la línia, amb una inversió prevista de 150 milions d’euros.

El diputat de la Vall ens Uneix, Joan Sanchis, ha exposat els motius de la proposta abans d’una votació que s’ha resolt amb el suport del PSPV, Compromís i La Vall i el vot en contra de Ciudadanos, Vox i el PP, l’esmena del qual va ser rebutjada. Sanchis ha lamentat els continus retards i cancel·lacions d’una línia que considera obsoleta i que utilitzen diàriament els habitants de les comarques centrals vertebrant el territori.

El responsable de la Vall ens Uneix ha acceptat l’esmena socialista que posa en valor l’aposta del Govern central per la gratuïtat del transport públic dependent del Ministeri i sol·licita aplicar-la a la línia Xàtiva-Alcoi fins que s’execute el projecte de millora de la línia, que preveu una inversió de 150 milions d’euros en la modernització integral del traçat.

A més, la proposta final acordada per l’equip de govern i La Vall incorpora altres dos peticions dirigides a l’Executiu, com són la recuperació de les freqüències prèvies a la pandèmia i l’execució prioritària del projecte d’Adif per al tren que connecta València i Alcoi que travessa la província, “un servei públic essencial” per a les comarques centrals.

La moció també ha comptat amb una esmena de Compromís, en la qual s’insta l’Estat a estendre la millora del servei i freqüències proposada per a la línia fèrria Xàtiva-Alcoi a la resta de línies de Rodalia que operen a les comarques valencianes.

Explicacions del tancament de medicina interna

D’una altra banda la Diputació també demanarà explicacions a la Conselleria de Sanitat pel tancament de la planta de Medicina Interna de l’Hospital d’Ontinyent.

La moció defensada per Joan Sanchis ha comptat amb els vots favorables de la resta de grups polítics (PP, Ciudadanos i Compromís). El PSPV, per la seua banda, es quedava sol en el seu vot en contra.

Així, a la finalització del plenari el diputat de la Vall Ens Uneix, Joan Sanchis, agraïa als grups el seu suport a la moció i mostrava la seua estupefacció perquè «el PSOE haja tornat a posar per davant sigles polítiques a la ciutadania de la Vall d’Albaida i també de la Costera, la Canal i la Ribera Alta». La moció que hui proposava la Vall ens Uneix tenia com objectiu «defensar la necessitat que els i les habitants de la Vall d’Albaida tingueren el servei que es mereixen i també perquè al reobrir es descongestionaria el servei d’urgències de l’Hospital Lluís Alcanyís». Un servei que, segons denunciava Sanchis, ja està notant els efectes. «Són moltes persones usuàries que ja estan anant directament a l’Hospital Lluís Alcanyís, col·lapsant el servei d’urgències d’aquest hospital perquè saben que en Ontinyent la planta està tancada», assenyalava durant el plenari Sanchis.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí