La Diputació cedeix un camió bomba per als voluntaris de Mariola Verda de Bocairent

0
1434
El camió bomba té una capacitat de 3.500 litres

Es tracta d’una bomba lleugera amb capacitat per a 3.500 litres i sistema d’autoprotecció

La Diputació de València ha cedit un camió de bombers totalment equipat a l’Associació Mariola Verda de Bocairent, que des de fa anys treballa de forma altruista en la protecció d’aquest enclavament natural de La Vall d’Albaida. Amb seu a Bocairent, els voluntaris de Mariola Verda disposaran d’una nova eina per a oferir la primera resposta davant els incendis.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el diputat responsable del Consorci Provincial de Bombers, Josep Bort, han fet lliurament en la base d’Ontinyent d’aquest vehicle als integrants de Mariola Verda, destacant la implicació d’aquest col·lectiu en la protecció del medi ambient i la resposta davant el foc. En paraules de Rodríguez, “Mariola Verda té una clara vocació de servei, tant en la conservació del mitjà natural com en la seguretat, i han destinat fons propis per a formar-se i poder tenir recursos per a fer front als incendis”. “De fet, no hauríem pogut cedir aquest vehicle a personal que no estiguera format, ja que es tracta d’una unitat que fins a fa dies ha sigut usada per bombers professionals”, ha afegit el president.

En la mateixa línia s’ha expressat el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, que ha destacat que l’assemblea del Consorci Provincial de Bombers va aprovar per unanimitat la cessió del vehicle el passat mes de desembre. “Aquests amants de la naturalesa i lluitadors de protecció civil han demostrat sempre una implicació que els feia mereixedors d’una cessió com aquesta”, ha assenyalat Bort, que ha insistit que “Mariola Verda s’ha format en els cursos de l’IVASPE i estan capacitats per a accedir a zones de risc i salvar a persones”.

El vehicle és una bomba rural lleugera amb una capacitat per a 3.500 litres i dos nivells de potència, alta i mitjana. A més compta amb un sistema d’autoprotecció per a, en cas de veure’s atrapats, protegir amb una reserva d’aigua a l’equip que vaja en el vehicle. El camió cedit a Mariola Verda “millora la seguretat d’aquests voluntaris en eixa primera resposta davant incendis”, afig el responsable del Consorci de Bombers.

Per la seua banda, Rodríguez ha explicat que aquestes cessions pretenen estirar la vida útil dels vehicles, posant-los a la disposició de col·lectius que poden utilitzar-los per a seguir millorant la vida de les persones, al mateix temps que reforcen la seua seguretat en la intervenció davant el foc. Rodríguez ha agraït la sensibilitat del diputat, que “des del primer moment va mostrar la seua disposició a atendre aquesta petició de l’alcalde de Bocairent i l’Associació Mariola Verda, que permetrà millorar la seguretat en la lluita contra incendis a la Vall d’Albaida”.

Per a Toni Francés, president de Mariola Verda, “aquest camió és una eina fonamental per a la primera intervenció en un incendi, encara que ho tenim molt clar, i quan arriben els professionals ens posem a la seua disposició”. “Són tants anys esperant mitjans que veure aquesta cessió que millora la nostra capacitat de resposta és una cosa increïble, no tinc paraules”, conclou.

L’alcalde de Bocairent, Josep Vicent Ferre, també celebra el lliurament del camió de bombers de la Diputació. “Aquesta associació porta anys fent un treball molt important de voluntariat per a protegir la Serra Mariola i es mereixien aquest regal que els ha fet la Diputació a través del Consorci de Bombers. Per a Bocairent és fonamental comptar amb aquest tipus de recursos per a protegir la serra, que és una part essencial del nostre patrimoni, i aquesta associació és la primera que sol arribar als conats d’incendi”, ha assegurat.

El vehicle de bombers es guardarà en l’antiga cooperativa de Bocairent, a l’entrada del municipi, on tenia la seua base la brigada forestal de la Diputació en el terme, que ara canviarà la seua ubicació.

En l’acte també han estat presents l’inspector en cap del CPBV, Josep Miguel Basset, el gerent del CPBV, Josep Manuel Ballester, així com diversos membres de l’ajuntament d’Ontinyent i de la Associació Mariola Verda.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here