La Diputació actuarà d’urgència per a reparar les carreteres afectades per la gota freda a la Vall d’Albaida i la Costera

0
956
Imatge de l'estat de la carretera entre Moixent i Fontanars dels Alforins

Les vies més danyades es concentren en la demarcació d’Alcúdia de Crespins, en la CV-651 entre Moixent, Aielo i Ontinyent, en la CV-652 entre Moixent i Fontanars i en la CV-654 en el terme de Fontanars

La Diputació de València actuarà amb urgència per a retornar la normalitat a les vies de la xarxa provincial afectades per la gota freda del passat cap de setmana. Per a això, els tècnics de l’àrea de Carreteres ultimen l’estimació dels danys causats per la DANA, que es recolliran en l’informe que rebrà l’oficial major i finalment el president, Toni Gaspar, qui haurà de signar el decret d’emergència per a escometre les obres de reparació en calçades i passarel·les.

Dies després de l’episodi de fortes pluges que va afectar a tota la província, especialment a les comarques de la Vall d’Albaida i la Costera, desenes d’efectius de la Diputació continuen treballant en els municipis afectats, principalment Ontinyent, Moixent i Fontanars, per a retornar com més prompte millor la normalitat als seus carrers i entorns naturals. Brigadistes de Divalterra, bombers i operaris de Carreteres no han deixat de retirar arbres caiguts, fang i sediments provocats per la DANA.

El diputat de Carreteres, Rafa García, ha recorregut aquest dimecres el triangle Moixent-Ontinyent-Fontanars, acompanyat pels responsables de l’àrea, els alcaldes de Moixent, Guillermo Jorques, i Fontanars, Julio Biosca, i la alcaldessa d’Anna i diputada provincial Pilar Sarrión. Les vies més danyades es concentren en la demarcació d’Alcúdia de Crespins, en la CV-651, la CV-652 i la CV-654, totes elles de titularitat provincial.

La primera d’aquestes carreteres connecta Moixent amb Aielo i Ontinyent, un trajecte molt utilitzat per veïnes i veïns dels tres municipis. Els arrossegaments de l’aigua en el barranc del Bosquet, on el corrent es va portar diversos vehicles estacionats en els voltants del safareig, han deixat prop de dos metres de sediments en el llit, amb el consegüent perill en cas de nous episodis de pluja, i destrosses en la calçada que impedeixen el pas de vehicles i maquinària agrícola.

A més de restablir la comunicació en la CV-651, Moixent necessita actuacions de reparació en la passarel·la sobre el riu Cànyoles, els suports del qual s’han vist afectats per les pluges; el pont de l’avinguda Lepanto, que comunica amb la zona escolar del municipi i que s’ha quedat sense tanques de protecció; i els murs de contenció de l’embassament del Bosquet, que ja han sigut inspeccionats per tècnics de la Generalitat.

En el cas de la passarel·la i el pont afectats per la DANA a Moixent, és necessària l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a poder escometre qualsevol reparació, igual que succeeix amb el tall de la CV-652 que comunica Moixent amb Fontanars, a causa de l’avinguda d’aigua que va destrossar el pont de les Penyetes.

Totes aquestes actuacions, igual que els desperfectes en la CV-654, itinerari alternatiu entre Moixent i Fontanars, i la reconstrucció de les barreres de protecció devastades per la pluja, murets que han quedat reduïts a pedres que es funden amb el fang, podran escometre’s en breu, una vegada el president ferm el decret de declaració d’Emergència que inclou la justificació d’urgència d’aquestes obres per part dels tècnics.

La ruta ha arrancat en la base d’operacions de la Diputació en la demarcació de l’Alcúdia i ha acabat en la CV-656 que connecta Fontanars i Villena, una carretera en la qual treballa la corporació per a evitar les inundacions que obliguen a tallar la via cada vegada que hi ha pluges per damunt dels 30 litres per metre quadrat. En el trajecte han participat els operaris de l’equip de conservació de la demarcació d’Alcúdia, format per Julián García, Ernesto Alventosa i el capatàs, Agustín Garzón.

Brigadistes de Divalterra treballant junt al riu Clariano a Ontinyent

50 brigadistes a Ontinyent

Mentrestant, a Ontinyent, un dels municipis més afectats per la DANA, 8 brigades de Divalterra, amb mig centenar d’efectius, continuaven treballant aquest dimecres en el llit del riu Clariano, en tasques de neteja i retirada d’arbres en mal estat, en concret pins i xops afectats pel temporal del passat cap de setmana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here