La Cova Negra de Xàtiva protagonitza el tercer llibre de la col·lecció ‘Llegir en valencià, monuments emblemàtics’

0
918
Portada del llibre escrit per Xavier Aliaga

La Fundació Bromera ret homenatge a alguns dels espais més singulars del nostre territori amb la nova edició de la campanya ‘Llegir en valencià’

La Cova Negra de Xàtiva és l’escenari on transcorre La mirada del neandertal, el relat que ha escrit Xavier Aliaga per a la col·lecció ‘Llegir en valencià, monuments emblemàtics’. Aquesta obra es podrà aconseguir diumengeper només 1 euro amb el diari Levante-EMV, i el 6 de juliol, amb Información.

Dos històries crues i allunyades en el temps –l’una en la prehistòria, l’altra en els anys trenta– s’entrecreuen i es relacionen. En el mateix lloc (Xàtiva i la Cova Negra) assistim a dos relats paral·lels sobre fets clau que marquen la vida dels protagonistes. I és que la supervivència pareix que és l’únic camí que hi ha en certes realitats, tot i que això puga suposar no tan sols la mort, sinó també la desaparició de coneixements, història i cultura.

L’obra ha estat escrita per a l’ocasió per Xavier Aliaga, escriptor xativí que ha estat guardonat amb premis com el Joanot Martorell de narrativa o el de la Crítica dels Escriptors Valencians. La coberta ha estat dissenyada expressament per a la campanya per l’artista Júlia Moscardó.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here