La Costera i la Vall, les que més han col·laborat amb el Fons per a emergències internacionals en 2016

0
1521
Xelo Angulo presideix el Fons

El Fons Valencià per la Solidaritat va aportar 32.646 euros a projectes per a emergències extraordinàries a l’Equador, Haití i Síria durant l’any 2016. Els Ajuntaments de la Costera i la Vall d’Albaida socis del Fons són els que més han col·laborat com son Xàtiva, Canals, l’Alcúdia, la Llosa de Ranes i el Genovés, junt amb l’Olleria, Albaida i Otos; a més de l’Associació Musical Canalense va fer un concert en què es van recaptar fons econòmics per al terratrémol de l’Equador. Junt amb estos també han fet una aportació extraordinària per les emergències Elx, Rocafort, Sant Joan d’Alacant, Parcent, i Almussafes.

A més des de l’any 2012, el Fons Valencià, que presideix la regidora de Benestar Social de Xàtiva, Xelo Angulo, constitueix anualment un Fons d’Emergències i Acció Humanitària, que de forma estable pot aportar resposta immediata davant les peticions de col·laboració que es produeixen davant les catàstrofes i/o crisis humanitàries per part del Comité d’Ajuda Humanitària i Emergències (CAHE) de la Comunitat Valenciana. Amb la suma de totes les aportacions, s’han pogut tirar endavant diversos projectes en col·laboració amb diferents contraparts, com UNICEF, Ecosol-Petjades, ACNUR o l’Assamblea de Cooperació Per La Pau-País Valencià, que treballen en els països afectats per aquestes catàstrofes humanitàries.

El treball en emergències es fa coordinat a través del CAHE, és a dir, que els projectes als quals es dóna suport des del Fons han estat valorats pels tècnics de la Direcció General de Cooperació i el Fons el que fa, com un membre-donant del CAHE, és elegir el projecte o projectes que vol finançar entre els aprovats i la quantitat econòmica que fa a cada iniciativa.

 

Aigua i aliments a l’Equador

La proposta del Fons Valencià per la Solidaritat per a l’ajuda a l’Equador es va concentrar en l’ajuda d’emergència a les poblacions vulnerables que no es trobaven en el radar d’ajuda principal i que han sigut afectades pel terratrémol. Per això es va concentrar en les comunitats rurals amb una mínima o nul·la atenció, ja que la gran majoria de l’ajuda s’estava canalitzant cap als centres poblats urbans.

Per això, mitjançant un conveni amb Ecosol-Petjades, es va atendre les necessitats immediates de 31 famílies que suposen 124 persones pertanyents a la comunitat rural afectades pel terratrémol en la província de Manabí mitjançant l’entitat Maquita qui va lliurar els kits d’emergència per a garantir el dret a la subsistència mínima.

A més, amb una altra aportació feta mitjançant el Fons Valencià, UNICEF va instal·lar latrines mòbils i va subministrar aigua potable en tancs de 10.000 litres, així com kits d’aigua i higiene per a famílies i bebès. També es va donar suport a instal·lacions de WASH en els espais amics de la infància i les escoles temporals que UNICEF va habilitar en les zones més afectades pel terratrémol. L’aportació del Fons Valencià va facilitar l’accés a l’aigua per a 500 persones.

 

Actuació a Haití

En el cas d’Haití, després del pas de l’huracà Matthew, el país es troba sota l’amenaça d’una forta epidèmia de còlera i febre tifoide. Per a atenuar l’impacte d’una possible epidèmia en la Comunitat de Cayes-Jacmel, ASSLHA (Association Saint Luc d’Haití) va decidir implementar un programa de distribució de kits de pastilles potabilitzadores i sabons per a evitar la propagació de malalties de transmissió oral-fecal. Per a assegurar la distribució dels kits d’emergència, es van contractar promotors de salut comunitària.

A més, a Haití, a través d’un conveni amb l’Assamblea de Cooperació Per La Pau-País Valencià, es va fer una altra intervenció d’emergència amb la finalitat de mitigar els alts nivells d’inseguretat alimentària patits per 100 persones afectades per la devastació dels seus mitjans de vida rurals a causa de l’huracà Matthew, en la secció Comunal Fonds Jean Noel, Comuna de Marigot. Aquest projecte està previst que concloga al març del 2017.

 

Crisi dels refugiats de Síria

Pel que fa a la resposta humanitària davant la crisi de Síria, a causa del constant increment del nombre de refugiats, ACNUR treballa contra rellotge per a proporcionar refugis d’emergència segurs i dignes per a les famílies afectades. L’aportació del Fons Valencià per la Solidaritat garantirà el lliurament de kits de refugis i materials bàsics per a 53 famílies, unes 265 persones refugiades i/o desplaçades. Aquests kits contenen mantes, matalassos, bidons, compreses i bolquers. Aquest projecte començarà el mes vinent i s’allargarà fins a l’estiu.

 

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí