La Costera i la Canal rebran 250.000 € de Diputació per fomentar la gestió forestal i la prevenció d’incendis

0
771
Uno de los momentos de la presentación.

Els recursos formen part de la primera línia d’ajudes impulsada per part de la Corporació provincial per incentivar la conservació, millora i aprofitament de la massa forestal

La Diputació de València, a través de l’Àrea de Medi Ambient, destinarà 251.453 euros a una dotzena de localitats de les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés amb el propòsit d’afavorir la inversió municipal en gestió forestal sostenible i prevenció d’incendis. Aquests recursos formen part de la primera línia d’ajudes impulsada per part de la Corporació provincial amb el propòsit d’incentivar la conservació, millora i aprofitament de la massa forestal, així com el desenvolupament d’actuacions de prevenció i extinció d’incendis. Una iniciativa que compta amb un pressupost global d’1.570.000 euros.

La convocatòria per a la concessió de subvencions orientades a la gestió forestal sostenible presenta dues línies d’ajudes independents i compatibles. D’una banda, es destinaran recursos per a la realització de treballs i inversions encaminades a la conservació, millora i aprofitament forestal. Per a aquests comesos, la Font de la Figuera rebrà 9.313 euros; Genovés percebrà 6.290 euros; Moixent 14.823 euros; Montesa es veurà beneficiada amb 9.538 euros; Vallada 8.836 euros; Millares rebrà 7.463 euros; Bicorp 10.715 euros; Navarrés 9.515 euros; Bolbaite 7.792 euros; Enguera percebrà 25.398 euros; i Quesa 6.993 euros.

Entre els treballs i inversions que contempla aquesta línia d’ajudes es troba l’adequació d’elements de la xarxa viària forestal –sendes, camins i pistes forestals–; la retirada i eliminació d’espècies invasores; la recollida de residus; el manteniment de poblacions forestals; la creació de punts de reserva d’aigua per abeuradors i usos complementaris a la gestió forestal sostenible; o les inversions en àrees recreatives, hàbitats d’interès, sendes i miradors, entre d’altres intervencions.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de Xàtiva desmenteix al PP i nega haver perdut els 154.000 € del PIFS de Diputació

D’altra banda, en relació a les actuacions i inversions de prevenció d’incendis forestals subvencionables, el municipi de Barxeta es veurà beneficiat amb 25.611 euros. Mentre que la Font de la Figuera disposarà en aquest capítol d’altres 26.359 euros; Moixent rebrà 27.452 euros; Bicorp percebrà altres 28.389 euros; i Quesa 26.966 euros. La distribució d’aquesta partida compta amb una assignació fixa de 25.000 euros per localitat, mentre que la resta de disponibilitat pressupostària ha estat distribuïda en funció de la població i la superfície forestal de titularitat pública acreditada.

Entre les actuacions que contempla aquesta segona línia d’ajudes es contempla el manteniment d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals, punts de reserva d’aigua per a l’extinció forestal i línies de defensa contra incendis –àrees de tallafocs, faixes auxiliars o interfície urbana-forestal–; habilitar vies forestals; o l’adquisició d’eines, maquinària i complements forestals per a la realització de tasques de prevenció d’incendis.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here