La construcció capitalitza la destrucció de treball a la Costera i la Canal mentre a la Vall ho fa la indústria

1
990
C:Documents and Settingsjose antonio navasEscritorioobr0001.
CCOO diu que el Pla E sols ha contingut la tendència de l'atur

El sector de la construcció és el que més desocupats ha tornat a crear a les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés, així a la Canal ha provocat un augment del 16,16% dels seus aturats (58 desocupats més), mentre la Costera ha estat del 6,38% (85 aturats més). Pel que fa a la Vall d’Albaida l’atur provocat per la indústria amb 67 desocupats (un 2,25% més) ha superat de llarg a la construcció amb 23 desocupats (un 2,05% més).

Els sectors que millor comportament han tingut per una altra banda han estat el col·lectiu de persones sense treball anterior ja que a la Vall d’Albaida hi ha 24 treballadors més (un -4,83% d’aturats menys) i a la Costera n’han estat 13 nous ocupats (un -2,54% d’aturats menys). També ha tingut un bon comportament l’agricultura que ha donat 18 llocs de treball a la Vall d’Albaida (un -7,66% d’aturats menys) i a la Costera 6 treballadors més (un -2,30% d’aturats menys).

La Costera ha tingut un comportament positiu de l’ocupació als serveis amb 7 ocupats més (un -0,21% d’aturats menys) i a la indústria amb 7 treballadors més (un -0,24% d’aturats menys). Mentrestant la Vall d’Albaida ha patit una davallada de treballadors en els serveis amb 23 desocupats més (un 0,69% més).

La Canal de Navarrés per la seua banda ha patit la desocupació en estos sectors amb 6 desocupats més a l’agricultura (un 13,64% més) i 3 aturats més sense treball anterior (un 2,86% més). També ha vist augmentar l’atur als serveis en 12 desocupats més (un 2,02% més) mentre ha hagut més treballadors ocupats a la indústria amb 5 llocs de treballs més (un -1,45% d’atur menys).

Des del sindicat CCOO s’ha valorat l’augment de la desocupació, especialment concentrada a la construcció com un «fracàs de la política d’ocupació i desenvolupament de la Generalitat» per la qual cosa consideren que «és més necessari que mai invertir en els secotrs productius que generen mes valor afegit com única via vàlida per frenar l’atur i poder crear ocupació».

A més a més apunten que «durant els últims mesos les mesures paliatives del Pla E an servit per contindre la tendència a l’increment de l’atur en la construcció», però que «la finalització dels contractes generats per este pla torna a posar de manifest que la crisi de l’ocupació va molt més enllà de la capacitat d’estes mesures paliatives, mentre que no s’observen senyals de recuperació en altres sectors».

El sindicat CCOO afirma que «resulta preocupant no sols l’augment de l’atur, sino la nul·la recuperació d’activitat en tot el País Valencià» per la qual cosa reclament atenció per a les persones desocupades que van esgotant les seues prestacions d’atur i es demana així a la Generalitat que «deixen de mirar cap un altre costat i assumeixquen la pròpia responsabilitat«.

Demanen així que es facen polítiques socials i que es garanteixca el finançament de les Pimes a través de línies de crèdit perquè es permeta «que 2010 siga, de veritat, l’any de la recuperació econòmica«.

Anàlisi del comportament mensual, anual i per sexes

Anàlisi del comportament de l’atur per localitats

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí