La contaminació del mar i de les aigües, la denuncia plasmada en el festival ‘Mes que murs’ de Sagunt

0
2684
El mural està pintat per l'artista local Bize.

El grafiter local Bize està pintant l’obra en l’exterior del Casal Jove i mostra un gran tauró embolicat en plàstics i residus que l’ésser humà llança a la mar

El festival d’art urbà ‘Més Que Murs’, organitzat per la Regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt, continua i aquest mes el fa centrat en la part d’artistes locals. Després de la intervenció del muralista murcià Kraser que tan bon acolliment ha tingut en xarxes socials i en els visitants del centre històric de la ciutat, li toca el torn a Bize, un dels principals artistes urbans de Sagunt.

En la seua intervenció, Bize pretén llançar un senyal d’alarma sobre la situació d’un dels nostres principals ecosistemes, la mar. Tal com explica el grafiter local “en aquest treball parle de la mar i de la contaminació de les aigües, també dels perills de no cuidar el nostre entorn i el nostre ecosistema, i de la naturalesa i la fauna marina que lluita contra els plàstics i els residus que els llança l’ésser humà i una societat poc conscienciada”. En el seu mur, que està desenvolupant durant aquests dies en el Casal Jove de Port de Sagunt, Bize ha aprofitat la forma de l’edifici per a dibuixar un espectacular tauró com a part principal de la seua intervenció, juntament amb altres protagonistes secundaris com els plàstics que denuncia en aquest treball o una sirena com a part d’aquesta fauna de la mar que es troba en perill. Un mural de 60 metres d’amplària per 18 metres de llarg que ocuparà la paret del Casal Jove durant els pròxims anys.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Detingut a Sagunt un home per amenaçar a uns veïns amb una navalla i ferir als policies que el van detindre

“Salva la mar i salva’t a tu mateix podria ser el lema del mural”, afig Bize, un dels grafiters locals més reconeguts i amb més de 22 anys de trajectòria en el món de l’art urbà. La seua obra, molt prolífica, està molt visible en els centres de transformació del municipi així com en els murs i parets de diferents localitats.

Segons el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, “la relació de la Regidoria amb Bize és molt pròxima, ja que està coordinant el propi Festival Més Que Murs, però també és el professor de grafiti de les Escoles Creatives de la Regidoria i és un dels artistes més consolidats del municipi i que mai defrauda amb els seus treballs”. A més, segons assenyala Sampedro “encara que ja portem diverses edicions en la qual els grafiters locals participen en el Festival Més Que Murs, en aquesta edició la meitat dels murs la fan artistes del municipi, intentant promocionar els seus treballs en un festival que cada any va guanyant en importància”.

El mural de Bize estarà acabat dijous que ve, 29 d’octubre, i després d’ell agafarà el testimoni del Més Que Murs la saguntina Natalia Ocerín, una de les artistes valencianes amb més talent. Nascuda a Sagunt fa 29 anys, resideix a Londres i ha realitzat diverses exposicions tant individuals com col·lectives en diversos països i continua desenvolupant la seua obra en residències artístiques internacionals. Per al seu mur, que començarà al novembre, plantejarà la representació d’una crítica social sobre un tema d’actualitat, treballat prèviament en maquetes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here