La Conselleria d’Obres Públiques inverteix més de 1,3 milions d’euros a millorar els accessos a Parc Sagunt

0
193
Parc Sagunt

La Conselleria ha projectat una glorieta en la CV-309 per a incrementar la capacitat dels accessos i evitar recorreguts addicionals

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat millorarà els accessos a Parc Sagunt amb la construcció d’una glorieta en la carretera CV-309, en el terme municipal de Sagunt, que compta amb un pressupost de licitació d’1.327.173 euros.

Com ha assenyalat el conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, “Parc Sagunt és un projecte empresarial i logístic que s’ha convertit en punt neuràlgic de producció i negoci en el centre de l’Arc Mediterrani i un pol d’atracció d’inversions”.

Així, ha recordat que amb més de 3.000.000 de metres quadrats bruts, Parc Sagunt és un dels majors parcs empresarials d’Europa i ha destacat “la seua gran importància com a àrea logística i així com el seu potencial per a incentivar l’econòmica i crear ocupació”.

Segons ha explicat el conseller, “el Parc Empresarial Parc Sagunt està en ple desenvolupament, la qual cosa aconsella millorar els seus accessos, d’una banda per a augmentar la seguretat viària, aspecte fonamental en la gestió de les carreteres de la Generalitat, i per una altra, incrementar la capacitat dels accessos per a canalitzar majors volums de trànsit i millorar la funcionalitat, així es permetrà la comunicació entre diferents orígens i destinacions sense recorreguts addicionals”.

Aquests objectius han impulsat a la Generalitat a licitar l’obra de ‘Millora de la Seguretat Viària en el PK 4+000 de la Carretera CV-309, T.M. Sagunt’, que consisteix en la construcció d’una glorieta de gran diàmetre centrada en la mitjana actual de la carretera CV-309, que també permetrà el canvi de règim de circulació que implica el pas de doble calçada a calçada única.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Todos los contadores de Cullera tendrán telelectura en tres años

A l’anell de la gran glorieta es connectaran els carrils dimensionats per al trànsit pesat que permeten les entrades i eixides a Parc Sagunt a través de ramals directes per als moviments principals i recorrent la calçada anul·lar els altres, amb la possibilitat de canalitzar els trànsits de qualsevol origen i qualsevol destinació.

A més es millorarà la connectivitat del parc empresarial amb la CV-309, habilitant en aquest accés tots els moviments i es preveu que es disminuïsquen els conflictes de trànsit que s’ocasionen en el canvi de secció de la carretera CV-309, de doble a calçada a calçada única.

La carretera autonòmica CV-309 uneix les poblacions de Puçol i Faura passant pel Port de Sagunt i constitueix un dels eixos de comunicació del nord de València, connectant directament la zona portuària de Sagunt i el parc empresarial Parc Sagunt, amb diversos eixos viaris principals, com l’autovia de ‘Accés Nord a València”, V-21, i l”Autovia d’Accés al Port de Sagunt’, V-23 així com indirectament amb l”Autovia del Mediterrani’, A-7 i l”Autovia Mudèjar o Sagunt-Somport’, A-23.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here