La Conselleria d’Obres Públiques inverteix 880.000 € per a reforçar el ferm i renovar el paviment de la CV-81 a Bocairent

CaixaBank - MyBox

0
1328
Tram de la carretera CV-81 que serà millorada a Bocairent.

La carretera CV-81, que discorre entre Ontinyent i Villena, vertebra la comarca de la Vall d’Albaida i registra una intensitat de circulació que s’acosta als 4.000 vehicles diaris

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha destinat 888.562 euros per a actuacions de reforç del ferm i de renovació del paviment en la CV-81 al seu pas per Bocairent.

Així, les obres iniciades per a millorar la seguretat viària i una correcta funcionalitat d’aquesta carretera se situen entre els punts quilomètrics 11+750 i 21+150, dins del terme municipal d’aquesta localitat de la Vall d’Albaida.

Amb aquesta actuació en aquest tram del sistema viari de la Comunitat Valenciana, es pretén, entre altres aspectes, detindre la degradació del paviment, augmentar la seua capacitat portant i, al mateix temps, augmentar la textura de la capa de rodadura.

Segons el conseller Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, amb aquest projecte “es milloraran les condicions de seguretat de la circulació i, per tant, s’afavorirà una disminució de la sinistralitat en aquesta zona de la província de València”.

“Amb la posada en marxa d’aquesta mena d’iniciatives -ha assenyalat el titular d’Obres Públiques-, la Generalitat fa un pas més en el compliment d’un dels seus objectius prioritaris en matèria de mobilitat: la millora de la seguretat viària de les carreteres”.

CV-81, d’Ontinyent a Villena

La carretera CV-81, que discorre entre Ontinyent i Villena, vertebra la comarca de la Vall d’Albaida i registra una intensitat de circulació que s’acosta als 4.000 vehicles al dia, amb un elevat percentatge de vehicles pesants a causa de la presència de polígons industrials situats entorn del seu recorregut.

L’elevat trànsit pesat d’aquest tram ha provocat l’aparició de roderes en tots dos marges de la via i l’existència de diverses rotondes ha produït així mateix degradació per esforços tangencials.

L’actuació a executar es desenvolupa en dues fases: la primera és l’execució de saneos en aquelles zones que presenten major deterioració per a eliminar les roderes i la segona es correspon amb l’extensió d’una capa de rodadura amb microaglomerado en tota la secció.

Com a resultat dels treballs de totes dues fases es recuperaran les característiques superficials de textura i resistència al lliscament, aspectes que es complementaran amb una renovació de la senyalització horitzontal i els elements d’abalisament afectats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here