La Conselleria d’Habitatge ultima les obres de regeneració i rehabilitació del grup María Cambrils-Canyar de Benifaió

0
1095
El director general de l'EVha, Alberto Aznar, i l'alcaldessa de Benifaió, Marta Ortiz, han visitat les obres.

La Generalitat inverteix 249.000 euros en la millora d’instal·lacions, façanes i cobertes i reestructuració d’espais públics

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica treballa en la fase final de les obres de regeneració i rehabilitació d’elements comuns del grup d’habitatge públic María Cambrils-Canyar de Benifaió.

El director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, acompanyat per l’alcaldessa de Benifaió, Marta Ortiz, han visitat aquestes obres, que compten amb una inversió total de 249.000 euros.

Aquesta actuació forma part dels Plans d’Intervenció Integral Sostenible (PIINS) que la Generalitat està executant en diversos grups d’habitatge públic. El director general de EVha ha explicat que, a més d’ampliar el parc públic, «la voluntat del Consell és continuar apostant per la rehabilitació i la regeneració urbana en grups d’habitatge públic per a crear espais agradables, ja que som conscients que durant molts anys l’habitatge no ha sigut una prioritat».

El grup María Cambrils-Canyar està format per un bloc en forma d’O amb un total de 35 habitatges distribuïts en quatre nuclis, envoltat per un espai lliure pertanyent a la parcel·la. El subsòl està ocupat per un soterrani amb 49 places de garatge i 35 trasters.

En línies generals, els treballs han consistit en l’adequació d’instal·lacions i de vestíbuls, escales i replans de planta; reparació de façanes i cobertes i reestructuració i adequació dels espais públics.

Concretament, els treballs s’han centrat en la reparació de pilars i bigues en el soterrani, cobertes, façanes, així com la substitució de portes de zones comunes. També s’han adequat els quarts de comptadors d’aigua i electricitat, renovat el sistema d’enllumenat de les àrees comunes, els extintors, l’enllumenat d’emergència i senyalitzacions, els telefonillos i les bústies.

A més, s’estan millorant les condicions d’accessibilitat, alçat el solat de l’espai lliure comú en la planta baixa, i la impermeabilització i pavimentació.

El director general de EVha ha destacat la importància d’aquestes obres que contribueixen a «dignificar els espais públics i a millorar la qualitat de vida de les persones residents», al mateix temps que «potencien l’economia, ja que la rehabilitació impulsa la iniciativa privada i crea llocs de treball, una cosa fonamental especialment en aquesta època de crisi».

De la mateixa manera, ha recordat que tots aquests treballs es combinen amb tota una acció social preferent de suport a les famílies vulnerables que des de EVha es realitza en col·laboració dels serveis socials de Benifaió.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí